Inventator “de profesie”

Am participat inainte de sarbatori la un concurs de idei, elegant si “cu staif” desfasurat la Mariott. “Marketing Arena” – asa se numea evenimentul – a adunat toata lumea buna a publicitatii autohtone. Am participat ca si co-autor al unei lucrari alaturi de Dan Petre Managing Partner D&D Research. Lucrarea interesanta dealtfel, ca si celelalte de fapt, a fost cea cu adevarat implementabila cu toate ca era una hi-tech.

A fost, fara falsa modestie, exact ce trebuia pentru Inspire 2008 – Marketing Arena. Pe scurt, prezentarea noastra continea o varianta de promovare directionata de mesaj publicitar outdoor/indoor folosind vopseaua digitala Magink si localizarea publicului tinta si eventual a panourilor mobile cu ajutorul GPS-ului.

Foarte bine primita de public, lucrarea a generat comentarii multiple inclusiv pe Net. Unul din aceste comentarii ma descria ca “Inventator de profesie” si mi-a facut mare placere.

Dupa ce mi-a trecut zambetul mi-am dat seama ca prima oara cand m-am gandit sa ajung “Inventator de profesie” a fost pe la 17 ani. Scriam atunci probleme pentru Revista de Fizica si Chimie si aveam tot felul de viziuni pentru instalatii, mai mult sau mai putin utile. Am rejectat relativ repede ideea pentru ca la vremea aia era greu sa te gandesti ca ai putea trai din inventii si apoi eu ma pregateam sa devin profesor, poate chiar la Politehnica.Anii au trecut si iata-ma catalogat “Inventator de profesie”, ma simt bine dar nu-i chiar asa.

Cu cat am studiat si cercetat mai mult cu atat am cunoscut oameni mult mai pregatiti ca mine fata de care mi-e rusine sa fac “pe desteptu’”, si pe urma eu n-am decat 16 brevete de inventii si sper sa am toata viata inainte sa ajung profesionist in ale inventiilor. In plus lucrarile mele se refera in marea lor majoritate la metode si sisteme de “altfel de publicitate” sa zicem “neconventionala” dupa unii. Am ramas in domeniul asta fascinat numit publicitate si m-am orientat catre un alt mare hobby dezvoltat recent – “psihologia aplicata”.

Raman deci cu speranta ca voi fi intr-o buna zi chiar un inventator stralucit asa cum tot incerc de vreo 10 ani, “mesterind” cumva intr-o zona de interferenta intre inginerie si psihologia aplicata.

6 răspunsuri »

 1. @ Ilie,

  ca sa-mi dau seama cum putem sa ne-ntelegem, ar trebui sa stiu care este nivelul tau de pregatire. Te rog deci sa-mi trimiti un mail la adresa marian.costache@we-invent.ro .

  Daca esti cumva absolvent de liceu, ti-as recomanda sa urmezi Universitatea Politehnica. La cea din Bucuresti exista sectii care se ocupa de Robotica atat la facultatea de Automatica cat si la cea de Mecanica.

  Apreciază

 2. @ Ilie,

  ma bucur ca esti preocupat de robotica de la varsta asta. Probabil ca dupa ceva studiu o sa-ti poti realiza visul.

  Scrie-mi te rog un mail pe adresa de mai sus si spune-mi cateva cuvinte despre tine, localitate, situatie scolara, materii preferate, ca sa-mi dau seama de ce nivel esti.

  Voi putea dupa aceea sa te indrum.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s