Sistemul de invatamant superior, tinta unei campanii neconventionale

Alex Petrescu a castigat concursul de idei neconventionale organizat de AdMasters in primavara. Ideea lui? Schimbarea sistemului de invatamant superior, plecand de la schimbarea mentalitatii profesorilor si a studentilor.

Cum se intampla asta?

Prin crearea unei comunităţi preponderent online care să susţină necesitatea acestei schimbări de mentalitate, urmand ca în final, profesorii universitari sa adere la acest curent de schimbare.

Petrescu sustine si crearea unei platforme web sub forma unui blog multiuser, care ar permite celor care au ceva de spus sa trimita un articol legat de sistemul de învăţământ superior, o secţiune pentru profesorii apreciaţi (Hall of Fame), o sectiune pentru membrii care susţin această cauză (sub forma unei petiţii online)sau publicarea unor interviuri cu personalul didactic din facultăţi pe tema campaniei.

Si astea sunt doar o parte din ideile propuse in prezentarea sa pentru schimbarea motivationala a studentilor si a profesorilor, totul pentru o eficientiza sistemul de invatamant romanesc.

„Pentru a obţine acest lucru, studentul trebuie să fie în primul rând motivat să vină la facultate. Calitatea cursurilor nu contribuie în niciun fel la asta. Vina principală e a profesorilor care, deşi au problemele lor, uită că menirea lor principală e să înveţe studentul. Niciodată nu o să atragi un student înşirând formule pe tablă sau dictând dintr-o carte. Profesorul universitar are de-a face cu oameni în toată firea, capabili să raţioneze, să interacţioneze şi să comunice. Comunicarea în sala de curs trebuie să fie bidirecţională, adaptată la nevoile şi cerinţele prezentului”, e de parere Alex Petrescu.

Cat de neconventional e sa incerci sa schimbi un sistem care refuza sa se schimbe de 20 de ani incoace ramane sa stabiliti voi. Eu apreciez indrazneala lui Alex si abia astept sa vad rezultatele campaniei, care va incepe in aceasta toamna.

Click mai jos sa citesti detaliat prezentarea campaniei:

adaptarea_invamantului_superior_la_realitatea_sociala