Samsung AMOLED, o unealta buna la toate!

In urma cu vreo douazeci de ani briceagul VICTORINOX era promovat drept unealta buna la toate. Astazi, sistemul de referinta in care se fac asemenea incadrari s-a schimbat radical.

AMOLED este un acronim nu neaparat de tradus.
(AMOLED = active-matrix organic light-emitting diode.)

In 2011 tehnologia asta a facut un salt fantastic gratie concurentei acerbe care exista in prezent pe piata telefoanelor mobile inteligente.

Iata ca Samsung vine sa ne impresioneze cu o mostra de astfel de ecran ultra versatil si destept. Este naucitor ca o folie transparenta de vreo doi milimetri si jumatate grosime poate face atatea lucruri.

Device-ul ultraflexibil prezentat de Samsung poate fi folosit ca telefon, poti citi stiri din OnLine, poti face fotografii si citi traduceri, poti rula programe de navigatie etc., adica tot ce face un smartphone.

Mai mult decat atat, deoarece este si flexibil si transparent, “ecranul fantastic” poate opera ca traducator instant, prin simpla interpunere intre doi vorbitori de limbi diferite, poate permite o videoconferinta in trei si poate face proiectie holografica.

Nu-mi ramane decat sa constat ca e de departe cea mai buna “unealta” de augmented reality pe care am vazut-o pana acum.

Datorita transparentei, va fi “piece of cake” ca brandurile sa mai puna ceva pe langa realitatea curenta, ca sa reuseasca sa ne influenteze.

Sa te tii probleme, ca n-o sa mai stim asa de usor ce e realitate si ce-i doar … PROIECTIE!

Parerile de pe acest blog reprezinta viziunea companiei MVcom. Orice feedback din partea dumneavoastra este binevenit.