5 ani de We-Invent

Azi. E mult, e putin, chiar nu stiu…

We-Invent.ro e un Blog de nisa si macar din punctul asta de vedere e un proiect ce merita dus mai departe, mai cu seama ca-i vorba despre NECONVENTIONAL in Comunicare. Am gandit ca astfel se poate consolida o sursa alternativa de documentare, cand e nevoie sa concepi un Proiect Special.

S-ar putea, deci, sa fie putin!

5ani

La aniversarea asta am cerut parerea despre Proiect/Blog in general, unor colegi de breasla, despre care stiu ca-s atenti si deschisi catre nou si care s-au pronuntat in decursul timpului pe marginea articolelor We-Invent. Punctele lor de vedere elogioase mi-au facut mare placere si recunosc, ma obliga.

“Inventivitatea este ceva cu care toti ne laudam in CV-uri, dar putini avem brevete de inventie precum Marian Costache. Asa ca, era firesc ca el sa fie cel care lansa acum 5 ani „We Invent” – primul blog dedicat ideilor neconventionale. Cu timpul, demersului sau i s-au alaturat si alti pasionati de „altfel”, de „iesit din tipar”. Sper ca si de acum inainte, acest blog va creste si va continua sa ne deschida ochii catre ce se mai intampla in lume „altfel”, si in special in lumea publicitatii unde „altfel”-ul de ieri este deja „la fel”-ul de azi, asa ca nevoia de research legat de ce s-a mai facut de altii, este cu atat mai mare.” – Alina Galeriu – Consultant PR & Blogger         ( http://www.cityinads.com/)

“Primul blog despre Neconvențional în Advertising. Așa își zice dânsul. Iată însă ce cred eu despre We-Invent.ro. Îl „răsfoiesc“ destul de des și îmi place pentru că: are ținută și prezintă lucruri interesante, e curat scris, clar în exprimare, e informativ.

Nu îmi place pentru că: nu folosește diacriticele, nu e mai personal, incisiv și provocator în tematică și aborare (Mai critic, dom’le!), nu prea abordează subiecte locale” – Marian Chiriac – Jurnalist si Blogger ( www.alerg.ro ).

“Cum e blogul asa e si omul! Direct, simpatic, militant. Am lucrat cu Marian vreme de 5 ani pentru implementarea ideilor de innovative (atat instore cat si outdoor). Fara el probabil ca ar fi ramas la sertar, la „nice to have”, la „valul 2” al campaniei. E pe treaba omul asta si nu are limite tehnice. Parca ar fi un alchimist in ambalaj de businessman. Ii dai o minge la fileu si iti trimite un stol inapoi.

Ce va zic aici despre om are treaba si cu blogul. E plin netul de p-afar-isti care scriu despre lucruri auzite. El chiar produce innovatives si de-asta ne tot umple capul cu chestii misto facute aici sau mai mult pe afara. Asa ca mai bagati o geana pe We-Invent.ro si o sa vedeti cum va vin idei. Sau aruncati la gunoi niste bullshituri si va duceti la client cu ceva mai fresh si cateva argumente de vanzare. Ca altfel va mananca ooh-ul cu bulina de promo, tag-ul de 15 cu „oferta” si feisbuc-ul cu pisicute.” – Alex Icodin – MD Open View studio.

In aceste conditii “the best is yet to come”, vorba lui Frankie! Va multumesc dragilor ca ne cititi!

Fara voi We-Invent ar fi un demers inutil.

http://www.youtube.com/watch?v=9oHn2TBtxPY

2 răspunsuri »

  1. cand Marian mi-a spus prima oara acum cinci ani ca vrea sa faca un blog numit we invent m-am bucurat mult. pentru ca este una din putinele persoane care este merita „pe bune” sa scrie despre inventica in comunicare. este singurul om care la inceputul anilor 2000 avea operational un sistem bazat pe un principiu care a fost „descoperit” si implementat de marketingul newyorkez cu exact 6 ani mai tarziu. cred ca este in continuare unul din foarte putinii care au legitimitatea de a scrie despre astfel de lucruri. o face cu pasiune si competenta. mi-a cerut fiu aspru si sa critic ce nu a facut bine. mi-a fost greu, dar am gasit in cele din urma ceva. nu a reusit in tot acesti ani sa scoata noutatea extrema cu care se joaca cel putin de cateva ori pe an din zona de fringe a marcomului de zi cu zi. sa intre in mainstream. sa citesc despre ce face in revistele glossy ale industriei. pana acum m-a expus la cel putin trei idei tehnice extreme. pe care le-am regasit la doar cativa ani dupa in alte locuri ale lumii. de exemplu Londra. mi-as dori sa fie mai mult buzz in jurul ideilor produse de „we invent”. mi-as dori mai mult SF 🙂