Fereastra care te “bazaie” la cap

Cand ati vorbit ultima data cu o fereastra? Dar cu o fereastra din tren sau metrou? Ei, daca asta vi se-ntampla mai mereu, un lucru e clar… Trebuie schimbate pastilele!

Cu toate astea, pentru unii lucrurile s-ar putea sa nu stea atat de tragic, mai cu seama daca si-au dorit dintotdeauna ca o fereastra sa le vorbeasca. Ne-am interesat, acum se poate. Indiferent cat de ciudat v-ar parea, a fost extinsa aplicabilitatea unor traductoare de inalta frecventa, folosite pana nu de mult doar in domeniul militar sau pentru persoane cu probleme auditive. Sunetele sunt transmise utilizand o vibratie purtatoare din spectrul ultrasonor. Exemplificarea aici:

Ati vazut deci, o fereastra va poate spune chestii, va poate incita sa faceti diverse lucruri, va poate chiar vorbi… murdar. Si-as vrea sa ma opresc aici cu speculatiile…

Oricum este o aplicatie reusita a unui dispozitiv gandit pentru altceva si care pana nu demult avea o destinatie mult mai ingusta. Banuiesc ca lucrurile sunt abia la-nceput, deoarece va mai trece foarte putin pana cand specialistii sa-si dea seama ca astfel de traductoare pot fi incluse, de exemplu, in tetierele diverselor tipuri de scaune care vor putea astfel comunica lucruri utilizatorilor care-si reazema capul.

Mi-as putea imagina un restaurant sau un club in care fiecare scaun sa aiba comanda individuala si sa poata trasmite astfel o coloana sonora proprie, inaudibila altora.

Cool, nu-i asa?