„Trooper”, berea cu aroma de heavy-metal

In urma cu putin timp am initiat pe blog o discutie despre marcile private din retail si cum ar putea acestea afecta marcile deja consacrate. Povestea de mai jos nu e neaparat din zona de retail, dar implica o marca „proprie” scoasa nu de o multinationala, ci de o… trupa.

Formatia Iron Maiden nu mai are nevoie de nicio prezentare. Iar mascota care i-a facut celebri ati vazut-o cu siguranta la un moment dat undeva.

iron-maiden-trooper_720x600

Piesa “Trooper” e cea care a dat si numele berii, care e prezentata pe site ca fiind „Premium British Beer inspired by Iron Maiden and handcrafted at Robinsons brewery”.

E interesant ca, pe langa bere, fanii trupei si ai bauturii pot comanda si alte accesorii cu logo-ul Trooper: tricouri, sepci, pahare sau desfacatoare de bere. Asemanarea dintre eticheta de bere si coperta unui album Maiden e atat de zdrobitoare, incat fanii cu siguranta vor pune botul, ca s-o zicem pe romaneste. Vocalul formatiei ne spune povestea pe scurt.

Din zona muzicala au mai venit de-a lungul vremii produse, unul dintre ele fiind si vinul scos de vocalul formatiei Dandy Warhols, cunoscuti mai ales pentru hitul din reclama Vodafone din anii 2000, „Bohemian Like You”.

In cazul asta, vinul e inspirat de numele vocalistului: „Chateau Taylor-Taylor”. Acesta isi descrie produsul scos in editie limitata ca fiind un vin sicilian ce merge de minune cu mancarurile condimentate. Vinul se poate comanda pe site-ul trupei http://www.dandywarhols.com, momentan doar in SUA.