Dintr-o mie de tarabe…

articol de Marian Costache

Va mai amintiti de anii ’90 cand Bucurestiul era impanzit de tarabe? Va simtiti usor nostalgici si va pare rau c-au disparut, in marea lor majoritate? Ei bine, fiti pe pace, AVON vrea sa vi le-aduca inapoi.

Initial n-am crezut asta. Am crezut ca nu vad bine cand am zarit pentru prima data in urma cu vreo cateva luni, pe la gurile de metrou, niste tarabe destul de cochete, viu colorate, cu umbreluta… Deh, AVON brand mare, stie sa s-arate lumii.

IMG_2762 IMG_2756

Aaa, daca intrebi cumva la vreuna dintre tarabe asa cum am facut-o noi, ti se raspunde ca acolo nu se face vanzare, ca rolul sandramalei ar fi doar de prezentare. Daca vrei sa iei ceva, comanzi acolo si-ti vine marfa acasa. Daca intrebi unde-s preturile, ti se pune-n brate un catalog, in care intr-adevar le gasesti pe toate.

IMG_2758 IMG_2271 IMG_2760

Ceea ce nu-nteleg cei de la AVON si chiar ma mir de asta, este faptul ca omul obisnuit va face greu diferenta intre taraba lor, fie ea si cocheta, si alte tarabe ale altor „antreprenori”, ceva mai putin internationali, decat eventual doar din punct de vedere al cazierului. In plus fata de asta „bastinosii”, vazand ca tarabele reinfloresc vor pune umaru’ sa creasca si mai mult canalu’. Pai, eu cred ca doar asa ceva ne mai lipsea, ca-n rest le-aveam pe toate, Bucurestiul avand oricum o patina permanenta de iarmaroc.

Ca sa vedeti cat de bine da „pe sticla” taraba AVON de la Unirea, in actualul context pre-electoral, am surprins cateva cadre. Asociera AVON cu imaginea de pe cortul electoral al unui prezidentiabil actual e pur intamplatoare sau …

Sunt unele chestii care chiar prind la doamne, la multe doamne, si de data asta nu ma refer doar la AVON.