De la capat, cu Calin Goia / VOLTAJ

Un interviu despre campania sociala derulata de VOLTAJ alaturi de asociatiile World Vision Romania si Habitat for Humanity Romania.

Va place piesa „De La Capat”? Ei bine da, si noua. Mult! Da’ videoclipul? Ati plans? Si noi, un pic da’ sa nu mai spuneti la nimeni. O piesa buna face mult. In cazul de fata este chiar unul dintre catalizatorii pe care VOLTAJ i-a pus in opera pentru demararea unei campanii sociale, in sprijinirea copiilor, mai ales ai celor ramasi acasa, in vreme ce parintii lor sunt plecati la munca in strainatate.

Pentru ca ne-a placut piesa, cum spuneam, dar si campania, am vrut sa stam putin de vorba cu Calin Goia despre proiect in general.

Poza 1

M.C.: 3, 2, 1, merge reportofonul. Dupa cum arata aici in jur esti obisnuit cu inregistrarile.

C.G.: Ha, ha, ha… E un studio de-nregistrari, de fapt sunt chiar mai multe. Aici la Tam-Tam Studio suntem patru cei care lucram., doi din Voltaj si alti doi din afara formatiei.

M.C.: Am vrut sa-mi povestesti putin in dimineata asta despre campania „De La Capat”. Mi s-a parut un proiect interesant, o campanie deosebita. Bine, a avut in spate o melodie extrem de inspirata. Asa cum ti-am spus si cu alta ocazie, piesa ne-a impresionat si pe mine si pe colegii mei, pentru ca face sa vibreze in interiorul fiecaruia o coarda extraordinar de sensibila.

C.G.: Campania a venit dupa melodie nu invers, adica nu a fost scrisa drept melodia campaniei.

M.C.: Dar cum a venit melodia?

C.G.: Melodia am compus-o cu baietii de la Deepside Deejays, versurile le-am scris pentru copiii nostri si din dragoste pentru copiii nostri.

M.C.: Copiii vostri, ai vostri, ai celor din Voltaj?

C.G.: Da exact, copiii nostri personali! Prin intermediul celor de la Deepside Deejays l-am cunoscut pe Sabin Dorohoi. El este regizorul filmului din a carui pelicula s-au extras imagini pentru videoclip. Cand am vazut imaginile filmului am inteles ca se potrivesc perfect cu melodia noastra si ne-am dat seama ca dragostea fata de copii se poate extinde si poate deveni un mobil in sine iar piesa se poate referi la dragostea pentru copii in general.

M.C.: Aparitia piesei s-a potrivit foarte bine si ca perioada. Nu stiu daca s-a gandit cineva, cred ca e o pura coincidenta. Adica, gandeste-te, a venit lansarea piesei chiar in campania electorala, o campanie in care diaspora a contat foarte mult intorcand lucrurile, la votul final…

C.G.: A fost efectiv o coincidenta. N-a fost nimic gandit in acest sens, inca o data-ti spun, a fost mai intai o piesa si-apoi lucrurile s-au dezvoltat in jurul ei din ce in ce mai mult.

M.C.: V-ati dat seama cat e de puternica.

C.G.: Ne-am dat seama ca mesajul se poate extinde de la dragostea fata de copiii nostri la dragostea fata de copii in general, dupa care am ajuns la aceste cazuri triste cu copiii ai caror parinti sunt plecati din tara si ne-am dorit sa facem mai mult. Noi, cei de la Voltaj, suntem de peste cinci ani alaturi de cateva asociatii, carora le-am cerut sprijinul si in aceasta campanie. Asa cum ai spus tu, melodia e emotionanta, poate la finalul ei esti ceva mai empatic, mai sensibilizat de cauza si doresti sa te implici dar nu ai cum s-o faci. Dar poate dupa un timp uiti si-ti vezi de viata ta in continuare. Ei, existand acest site – http://www.delacapat.ro – sansele sa te implici cresc considerabil, pentru ca iti ofera solutii concrete sa o faci.

M.C.: Da, trebuie sa te indrume cineva in mod profesionist.

C.G.: Da. Din fericire, cei de la cele doua asociatii cu care am demarat proiectul au spus ca se vad rezultatele campaniei…

M.C.: Habitat for Humanity si World Vision Romania.

C.G.: Da. Noi ca formatie nu puteam sa facem mai mult. N-avem structura organizatorica sa propunem proiectele noastre concrete si e o-ntreaga birocratie si un mers al lucrurilor destul de complicat ca ele sa iasa bine. Asa ca am preferat sa lucram cu doua asociatii de notorietate, care au si proiecte concrete la momentul actual. Nu vrem sa ne oprim aici, vrem ca DeLaCapat sa aiba si o latura ecologica. Incepand din primavara asta, datorita colaborarilor noastre cu diverse asociatii din domeniu, dorim sa propunem proiecte concrete si din acest segment.

M.C.: Am inteles.

C.G.: Ideea este ca dorim sa sprijinim copiii si tinerii cu dificultati din Romania si mediul inconjurator in care acesti copii si tineri vor creste.

M.C.: Da, desi piesa apasa foarte mult pe copiii ramasi acasa, ai celor care sunt plecati sa lucreze. Ei nu sunt neaparat…

C.G.: Acestea sunt deja cazurile dramatice prin care trec copiii…

M.C.: Copiilor e posibil sa nu le lipseasca ceva material, sa le lipseasca ceva de natura sufleteasca, sa le lipseasca parintii.

C.G.: Sigur, mai mult le lipseste ceva legat de latura sufletesca, insa implicandu-ne putem sa ajutam. De exemplu World Vision Romania construieste centre de zi pentru acesti copii. In centrele astea de zi, care sunt de obicei in zone rurale, vor trebui sa lucreze niste oameni care sa-i supravegheze. Acei oameni pot fi chiar parintii lor care se vor intoarce, avand un loc de munca asigurat.

M.C.: Aha.

C.G.: Totul trebuie construit, nu se-ntampla de azi pe maine. Normal ca acesti copii au mare nevoie de parintii lor, de dragostea lor si de prezenta lor fizica…si poate o piesa de genul asta si o campanie de genul asta reusesc sa-i puna pe multi dintre parintii plecati, pe ganduri. Daca isi dau seama ca au posibilitatea, pentru ca majoritatea nu pleaca de placere, vor cauta si mai intens o solutie de-ai aduce pe copii langa ei sau de-a se-ntoarce.

Oricum, in ultimii ani din fericire, s-au imputinat cazurile cu ambii parinti plecati. Se gasesc solutii ca macar unul dintre parinti sa ramana langa copii si sper eu ca lucrurile sa mearga in directia buna.

Noi am facut si o scrisoare catre presedintie, chiar inainte de-a fi ales actualul presedinte, domnul Iohannis, in care asta am si solicitat, ca o prioritate in programul dansului sa fie grija pentru copiii si tinerii din Romania. Ceea ce ne-a bucurat a fost ca mesajul presedintelui Klaus Iohannis de Craciun…

M.C.: A fost mesajul Voltaj.

C.G.: A fost aproape mesajul nostru, cel transmis cu o luna inainte.

M.C.: Foarte interesant! A doua oara cand va suprapuneti.

C.G.: Nu stiu daca a fost coincidenta sau pur si simplu ni s-a ascultat rugamintea, cert e ca a venit un mesaj de la cel mai inalt nivel, de sprijin pentru acesti copii si asta ne-a bucurat foarte tare.

M.C.: Da, am inteles.

C.G.: Pentru ca pana la urma noi putem sa promovam aceasta cauza, noi putem sa sensibilizam lumea dar cei care pot sa faca in mod concret schimbarea in bine, pentru acesti copii, sunt tot cei din conducerea tarii.

M.C.: Ati avut recent o campanie de Craciun si cu Magic FM si cu colegii mei de la MVcom, ati conceput si o varianta speciala a piesei „De la capat”, in care au fost si niste voci de copii. Iti marturisesc ca am aflat de la colegii mei ca atunci cand oamenii de pe strada auzeau corul de copii venind de la OOH-ul mobil, erau foarte atenti si pareau puternic sensibilizati. Prezenta copiilor in acea coloana sonora a fost de asemenea inca o inspiratie excelenta din partea voastra.

C.G.: Da, am primit sprijinul neconditionat si al vostru si al celor de la Magic FM. Pentru ca Magic FM a fost toata luna Decembrie radioul lui Mos Craciun, ne-am gandit sa facem o varianta speciala, in care sa cante copiii, copii care-si doresc ca Mos Craciun sa-i aduca pe parintii lor aproape de ei.

M.C.: A fost vreun casting pentru asta, au fost alesi copii ai celor din diaspora sau a fost pur si simplu un cor?

C.G.: O parte din copii sunt chiar copiii nostri.

M.C.: Aha, chiar ai vostri!

C.G.: Da, solistul e baietelul meu mai mare iar ceilalti copii din cor sunt copiii pe care-i avem la noua noastra scoala de muzica, Voltaj Academy. Scoala o pornim acum in Februarie dar ei sunt deja inscrisi si practic a fost cu ocazia asta o prima testare a lor in studio. A urmat chiar si o aparitie TV, in cadrul Galei Crucea Rosie de la TVR 1. Am cantat aceasta piesa alaturi de copiii care au participat la inregistrari.

M.C.: Extraordinar!

C.G.: Intr-adevar, in perioada asta de Craciun lumea a primit foarte bine si varianta asta cu copiii. Vin foarte multe mesaje pe DeLaCapat.ro si exista oameni care vor sa se implice concret in niste cazuri, prezentate de noi pe site. O doamna din Germania ne-a cerut dimensiunile de la pantofi…

M.C.: Ale baietelului din clip?

C.G.: Nu. Ale celor trei copii, trei frati a caror poveste este prezentata pe site: Ana, Liviu si Valentin.

M.C.: Aha, unul dintre cazuri.

C.G.: Da, pe site prezentam un numar limitat de cazuri si spunem: sunt multi copii ca si ei, ajuta-i! Deja acesti copii pot sa fie inclusi intr-un program si sa existe un sponsor pentru ei dar mai exista inca alti multi copii. Poti sa intri pe site-ul World Vision si sa vezi acolo ce alti copii mai sunt in program si cum poti sa-i sprijini.

M.C.: Da.

C.G.: Ne-au bucurat bunele intentii, inclusiv implicarea voastra ne-a bucurat. Cu cat vin mai multi oameni alaturi de noi si o fac pro bono, cum am facut-o si noi si toti cei care se implica, cu-atat proiectul e mai frumos si mai puternic.

M.C.: Piesa a fost foarte inspirata! Ne-au dat lacrimile si mie si colegilor, crede-ma, si nu suntem singurii! Am auzit la radio ca Moise Guran…

C.G.: Au plans multi barbati, inclusiv noi!

M.C.: Da.

C.G.: Uite aici pe site un alt caz. Ea e Cornelia si de ea avem noi grija. Urmeaza sa-i facem o vizita. Ii place muzica si incercam s-o sprijinim.

M.C.: Ce varsta are?

C.G.: 9 ani.

M.C.: Merge la scoala.

C.G.: Da. Toti banii pe care-i strange World Vision ii foloseste pentru comunitatile in care traiesc acesti copii.

M.C.: De cand e lansat programul asociatiilor?

C.G.: A-mplinit un an in Decembrie.

M.C.: Si pana acum, fara o piesa puternica in spate, nu s-a miscat.

C.G.: S-a miscat pe filiera lor, asociatii sunt multe iar unele dintre programele lor sunt mai putin vizibile. Ei se zbat si ne-au spus ca intotdeauna cand au sprijinul unei persoane publice, se simte imediat.

M.C.: Acum cred ca s-a simtit foarte mult implicarea voastra.

C.G.: Asa spun, ca s-a simtit si ca merge foarte bine. Asta ne bucura. Eram curiosi, nu ne dadeam seama daca o sa aiba ecou demersul nostru, daca lumea chiar se va implica in mod concret. Noi avem un formular de contact pe site, asa ca pe langa ceea ce se duce direct catre site-ul asociatiilor avem si noi feedback-ul proiectului, prin ce ne scrie lumea. Multi dintre cei interesati nu stiau cum sa se implice, altii doreau sa ne povesteasca din cazurile lor, pe care le-am dat mai departe catre asociatii. Noi suntem practic o punte de legatura intre oamenii care vor sa doneze si cei cu probleme.

M.C.: Eu cred ca voi sunteti un catalizator care-si face foarte bine treaba, piesa voastra fiind atat de reusita si stimuland asa puternic emotionalul ascultatorilor.

C.G.: Va trebui sa vedem ce facem dupa ce aceasta piesa, ca orice alta melodie, incepe sa se linisteasca.

M.C.: Acum e pe maxim.

C.G.: Acum e in plina difuzare dar noi nu vrem sa ne oprim aici, nu vrem sa fie un proiect de sase luni de zile.

M.C.: Atat dureaza o piesa? Voi aveti hituri care sunt de ani de zile.

C.G.: Nu zic ca nu dureaza in sensul ca n-o sa se mai cante intr-un an sau doi sau zece, dar peste sase luni nu va mai fi in heavy rotation la radio, cu patru-opt difuzari pe zi peste tot, adica s-o auda lumea oriunde. Vor veni alte piese, videoclipul nu va mai fi dat la fel de mult si-n momentul ala impactul campaniei si al anunturilor noastre nu va mai fi acelasi. De aceea trebuie sa gasim o solutie de-a merge mai departe cu proiectul, de-a sprijini acest site poate prin implicarea si a altor oameni, poate printr-o alta piesa legata de o alta situatie. Nu stiu. Vrem sa credem ca suntem abia la-nceput cu site-ul asta, nu ca va avea o viata la fel de lunga ca a piesei, pe radio.

M.C.: E o varianta pe cat de inspirata, pe-atat de riscanta din cate inteleg eu. Sa vedem cum raspunde lumea. Conteaza! E prima oara cand va implicati social?

C.G.: Public, da. Noi ne implicam de mult. Am fost si la plantari, am fost si la strangeri de gunoaie, la campanii de colectare de deseuri, asta pe partea eco. Apoi, ne-am implicat alaturi de Habitat for Humanity in constructia de case inca din 2007-2008.

M.C.: V-am vazut zugravind.

C.G.: Ne-ai vazut exact in proiectul prezentat pe site. Proiectul Habitat for Humanity prezentat acolo este despre constructia casei Loredanei.

M.C.: E cea care a returnat portofelul.

C.G.: Exact! Am fost si-am lucrat acolo si ne-a prins foarte bine. Am zis ca pe langa ajutorul mediatic pe care putem sa-l dam, un ajutor fizic iti aduce tie, ca donator, o satisfactie mai mare. A fost o zi foarte placuta, ne-am si distrat.

M.C.: Imi inchipui.

C.G.: Am ajuns acolo prin niste mega noroaie. Pe urma, iti dai seama ca nu suntem constructori de meserie, eu cu colegul meu de la clape am pus parchet, ceilalti trei colegi au zugravit doua camere. Tobosarul, care poarta ochelari, era foarte simpatic ca la final avea numai stropi de vopsea pe ochelari si pe geaca. Oricum a fost haios. Loredana e o fata foarte simpatica, volubila si cu un caracter frumos, asta e foarte important. Urmeaza sa-i facem din nou o vizita, casa e gata, ea s-a mutat. O vizitam in casa noua.

M.C.: Ok. De Craciun am inteles campania a fost ceva mai puternica pe proiectul asta. Exista cumva niste initiative care decurg imediat din banii stransi acum de sarbatori?

C.G.: Banii merg direct in aceste proiecte, copiii in programul World Vision sunt foarte multi. Dupa ce alegi cazul pe care vrei sa-l sprijini urmeaza o informare despre ce s-a facut cu banii tai pentru acel copil, primesti chiar si scrisori de la copilul respectiv. Noi, de exemplu, am fost implicati alaturi de ei in proiectul „Vreau in clasa a 9-a”. Era un proiect adresat copiilor din mediul rural care terminau opt clase si nu aveau posibilitati materiale ca sa faca si liceul. Noi am sponsorizat un baiat de undeva de langa Ramnicu Valcea, pe nume Ionut. De-a lungul liceului am primit toate notele lui, am primit scrisori de la el. Am fost prezenti si cand a absolvit liceul.

M.C.: Emotionant.

C.G.: Noi nu am avut niciodata numarul lui de telefon, pentru ca asta e politica de confidentialitate si de protectie a copiilor si daca el vrea sa ne caute, ne poate cauta prin intermediul asociatiei.

M.C.: Dar el a stiut ca Voltaj l-a ajutat?

C.G.: Da, noi l-am intalnit in cateva randuri dar mereu in compania unui reprezentant al World Vision. Eu personal am fost la Valcea cand a absolvit liceul.

M.C.: Ii place muzica?

C.G.: Nu are prea multe inclinatii in directia asta, dar este pe drumul lui. Acum urmeaza sa fim alaturi de Cornelia, cati ani va fi nevoie.

M.C.: Aha.

C.G.: Asadar banii pe care lumea i-a donat acum de sarbatori si care vor fi donati in continuare…

M.C.: Cornelia e fetita de noua ani?

C.G.: Da. Banii acestia se-ndreapta catre anumiti copii. Poti sa-i lasi pe cei de la World Vision sa aleaga ei cazul sau poti sa intri pe site-ul lor si sa-l alegi tu.

M.C.: Da, foarte interesant. Noi pe WeInvent scriem si publicam de obicei despre campanii speciale, in general campanii ale brandurilor, campanii care sunt mai mult comerciale dar asta e o campanie sociala cu mare impact si datorita voua si logistic vorbind si ne-a impresionat felul in care se desfasoara.

C.G.: Ca o continuare in directia sustinerii acestei campanii, pentru ca dorim in continuare sa-i implicam pe oameni, vom scoate la licitatie chitara cu care s-a-nregistrat piesa si care apare si in videoclip. Pentru asta vom organiza un eveniment undeva in luna Martie.

M.C.: Care e, o ai pe-aici?

C.G.: Nu, e la chitaristul nostru, Gabi Constantin, acasa.

M.C.: Inteleg, e la loc sigur!

C.G.: Va fi filmata si o vom expune inclusiv pe Facebook, in timp real, si o sa avem un counter al zilelor pana la momentul licitatie.

M.C.: Aha, un soi de teasing.

C.G.: Da… si vrem sa se-ncheie toata campania asta printr-un concert, undeva intr-un club din Bucuresti, unde tot ce-nseamna bilete de la intrare, banii de pe chitara, toate fondurile ce se vor strange de pe urma diverselor idei care ne vor mai veni pe parcurs, toti acesti bani vor pleca spre World Vision Romania in sprijinul copiilor.

M.C.: Imi place foarte mult cum ati gandit. Felicitari!

C.G.: Sper sa ne iasa licitatia si sa aiba ecouri cat mai bune.

M.C.: Acest interesant proiect social vine dupa cati ani de Voltaj?

C.G.: In formula actuala implinim saptesprezece ani, anul acesta.

Poza 2

M.C.: Multi inainte! Dar Voltaj e un nume vechi…

C.G.: Voltaj e un nume vechi, din 1982. Voltaj a aparut prin plecarea lui Cristi Minculescu si a lui Adrian Ilie de la Iris. S-au certat, au plecat, au infiintat formatia Voltaj, dupa care s-au reintors la Iris. Numele a fost dus mai departe de alti membri. Din 1988, de douazecisisapte de ani, Vali Ionescu si Gabi Constantin, basistul si chitaristul nostru sunt continuatorii si totodata cei mai vechi membri.

M.C.: Am inteles, interesant. Au trebuit deci atatia ani ca sa ajungeti la un proiect ca asta dar repet este unul intr-adevar foarte bine facut!

C.G.: Stii, exista intotdeauna suspiciunea ca ne-am apucat de asta, ca sa dam bine la imagine. Noi ani de zile ne-am ferit de chestia asta si am facut-o doar pentru sufletul nostru si fara s-o mediatizam deloc. Asa ca multi oameni n-au stiut nici de legatura noastra cu aceste asociatii, nici de implicarea noastra in diverse proiecte sau cazuri particulare.

M.C.: Aha, deci ati facut treaba asta „under cover”, nestiuti de nimeni, de mai multa vreme.

C.G.: Da, exact! Si ajungand si la piesa asta si la toata treaba asta am zis ca e momentul si ca putem sa ajutam.

M.C.: Da. Voltaj cand nu scoate hituri rock, cand nu e implicat in cauze sociale, ce face? Are si o activitate comerciala?

C.G.: Nu ne ramane foarte mult timp pentru activitatile astea comerciale dar dupa cum vezi si aici suntem intr-un studio comercial, care nu deserveste doar formatia Voltaj ci e la dispozitia oricarui doritor, oricarui brand care doreste sa-si faca un spot audio, un spot video, un audio book, un IVR. Orice inseamna audio putem sa facem, pe langa asta lucram si cu diversi artisti, le compunem, adica facem efectiv productie muzicala. Poti sa vii aici cu un negativ si sa-ti inregistrezi vocea, poti sa ceri orchestrarea unei melodii pe care ai compus-o acasa. Orice, orice tine de muzica putem face aici, pentru ca asa cum am mai spus suntem o echipa mai mare si doar asa avem timp sa facem lucruri. Asta-i o alta parte a Voltajului, sa zic asa, partea de business.

M.C.: Bine, sunteti muzicieni si colo si dincolo.

C.G.: Tot cu drag lucram si aici, pentru ca la asta ne pricepem dar e o latura comerciala. O alta, tot asa comerciala, este firma noastra de inchirieri de echipamente scenotehnice. Avem doua scene complet echipate cu sunet si lumini.

M.C.: Uite asta chiar nu stiam.

C.G.: Asadar daca exista branduri interesate sa organizeze evenimente, chiar si concerte, nu neaparat cu Voltaj, noi putem sa-i sprijinim pe partea asta tehnica.

M.C.: E foarte complex ceea ce faceti.

C.G.: Nu chiar, dar incercam sa dezvoltam si alte lucruri, legate de ceea ce stim sa facem, adica muzica, studio si instrumente, boxe si lumini.

M.C.: Eu credeam ca stiti doar sa scoateti hituri.

C.G.: Hahaha, multumim. Nu, am incercat sa dezvoltam toate lucrurile de care ne-am izbit de acum douazeci de ani si pe care le cunoastem foarte bine si stim cum trebuie facute.

Poza 3

M.C.: Aha.

C.G.: O a treia latura, pe care acum o pornim si care ne e foarte pe suflet e asta de a preda stafeta, de a invata alti copii tot ce-am invatat noi. E foarte important si asta nu e un lucru doar de-acum si nu e legat doar de muzica. Misiunea fiecaruia dintre noi este sa predam mai departe ce-am invatat copiilor nostri sau pur si simplu oamenilor dornici sa le-nvete.

De anul asta apare Voltaj Academy, din Februarie deschidem portile, noi deja am facut anuntul, am dat drumul la site si la pagina de Facebook. Asteptam acolo tineri care doresc sa-nvete sa cante. Pana acum avem foarte multi inscrisi la sectia de canto, toata lumea vrea sa cante cu vocea. Noi asteptam cu mare interes sa se ocupe locuri si la sectia de tobe, sectia de bass, chitara si pian. Nu in ultimul rand avem si sectia de productie muzicala, care e iarasi un lucru foarte frumos de invatat si util celor care-si doresc sa profeseze in domeniul asta muzical, sa-nvete un soft de muzica, sa-nvete cum se-nregistreaza vocea, ce efecte sunt puse pe-o voce sau pe-un instrument samd.

Cred ca mai mult decat studioul sau scenotehnica, treaba asta cu Voltaj Academy ne face o placere deosebita, pentru ca avem contact cu tineri cu copii. Abia asteptam sa vedem ce talente vom descoperi acolo, abia asteptam sa-i sprijinim ulterior cand vor mai creste si speram noi sa reusim sa formam trupe. Ne dorim foarte tare ca noua generatie sa nu renunte la instrumentele muzicale, pentru ca e o tendinta asa, de-a renunta.

M.C.: Da. Si de a face totul pe computer.

C.G.: Exact! E foarte bine sa faci si pe computer, noi de altfel suntem niste exponenti ai muzicii facute si pe calculator, dar in acelasi timp totul pleaca de la instrumentul pe care-l ai in mana, toate melodiile pleaca de la o chitara, de la un pian si de la o voce, dupa care-ncepi sa le-mbraci. O melodie buna trebuie sa stea in picioare cantata cu chitara sau cu pianul.

M.C.: „De la capat” a plecat de la chitara sau pian?

C.G.: „De la capat” a plecat din studio,. Eram gasca in studio si stii ca atunci cand sunt multi in studio, multe piese incep din cantarea trupei in sine.

M.C.: Da dar ce-a fost?

C.G.: De la armonie a plecat si dupa aceea a iesit linia melodica si dupa aceea s-au legat lucrurile. Oricum productia muzicala e practic imbracamintea pe care o dai unei piese si in mod normal vine ulterior. Binenteles ca mai sunt si melodii care au plecat de la un beat sau au plecat de la ceva legat de productie, dar in general piesele asa pleaca.

M.C.: Am inteles, e vorba de brainstormingul vostru.

C.G.: Da. Unele-s de gasca, altele… Uite eu aseara am stat cu colegul meu de la clape, el cantand cu pianul, eu cantand cu vocea, fiecare cu instrumentul pe care-l stapaneste si-am incercat sa compunem ceva. Altadata suntem mai multi.

M.C.: Aha.

C.G.: De asta iti spun, e foarte important ca tinerii sa nu renunte la instrumente, pentru ca e foarte frumos sa canti cu chitara in parc. Noi am fost generatia la care asta era distractia. Sa mergem in parc sa cantam cu chitara, fete, baieti. Acum chiar nu stiu daca mai exista treaba asta. Eu sper ca exista si mi-e foarte drag cand mai vad cate un baiat cu chitara in spate ca un rucsac si umbland prin metrou sau pe strada. Sper eu sa fie mai multi de genul asta, asa ca asteptam si la noi la scoala sa se-nscrie mai multi si la sectiile de instrumente.

M.C.: Felicitari! Felicitari pentru tot ce faceti! Imi dau seama ca la cat de variate sunt domeniile in care activati si la cat de buni sunteti, trebuie sa existe in spatele chestiei asteia, care e foarte mare dupa cum am vazut astazi, o mare pasiune pentru muzica. Va doresc succes atat in campania „De la capat” cat si in muzica in general si nu in ultimul rand, la cat mai multe hituri!

C.G.: Multumim!