L’Oreal promoveaza defectiunea

Sigur, v-ati obisnuit ca L’Oreal sa promoveze numai perfectiunea, dar…

Zilele trecute am fost prin oras cu treaba. Pentru ca-mi place sa ma uit dupa chestii misto si iesite din tipar, mi-au cazut ochii si pe display-ul din imagini, in holul unei cladiri de birouri de undeva de prin Floreasca. Ulterior m-am prins ca in cladirea respectiva este chiar sediul central L’Oreal.

loreal

loreal 2

Mi-am zis “ia uite ce aplicatie tare, de makeup virtual chiar n-am mai auzit”. Mi-am propus sa scriu despre asta si-am plecat cu pozele pe telefon ca eram pe graba. Si-acum vine partea cea mai tare.

Incercand sa caut MakeUp Genius in Google Play, n-am gasit-o. Pentru ca nu ma las cu una cu doua, am scanat QR codu’ si m-am lamurit. Telefonu’ meu nu suporta aplicatia respectiva. Nu e un secret, e un HTC M8, deci nu e chiar o rapciuga. Prin urmare, probabil ca-n graba mare aplicatia a fost lansata inainte sa se faca verificari serioase.

loreal 3

Mi se pare insa sinucigas de-a dreptul sa vrei sa iesi in fata cu orice pret cu niste lucruri neverificate. Nu numai ca te faci de cacao, in cazul de fata chiar la tine acasa, ci mai mult decat atat, le faci un mare serviciu altor aplicatii similare care fac cam acelasi lucru.

Apropo, cu ocazia asta am vazut ‘shpe aplicatii de makeup de asta virtual. Sigur, nu se lauda niciuna c-ar fi prima dar macar functionau…

4 răspunsuri »

  1. Buna, Marian! Si felicitari in primul rand pentru blogul tau! Ne place sa descoperim astfel de resurse de creativitate, idei out of the box si exemple frumoase din piata! Si ne place sa si participam activ la ceea ce inseamna inovatie!
    Iar atunci cand suntem aratati cu degetul, ne place sa promovam onestitatea! Da, aplictia Make-Up Genius merge deocamdata exclusiv pe terminalele mobile Android de cea mai noua generatie si pe toate terminalele mobile iOS. Acest tool este mai mult decat o simpla aplicatie (foloseste face recognition si este responsive la miscare, pastrand machiajul pe fata, te invit sa o descoperi aici: https://www.youtube.com/watch?v=N84cSLEOQlo&index=4&list=PLP6rxVC5H1uTIAMWtamnAno1CkfLJqx4Y ) si tot ce tine de back-end a fost dezvoltat la nivel international. Din motive ce tine de penetrarea IOS vs Android pe teritorului extins, format din toate tarile in care s-a decis lansarea ei, de faptul ca tehnic vorbind iOS vs Android NU necesita optmizari specifice fiecarui tip de terminal si, in plus, o parte din specificatiile tehnice ale aplicatiei sunt greu de replicat pe Android, la nivel international s-a decis prioritizarea iOS.
    O sa te intrebi de ce comunicam totusi si versiunea de Android? Pentru ca, daca luam in considerare terminalele Android din Romania pe care aplicatia functioneaza, acestea reprezinta, in numar de unitati, ~ 25% din total terminale Android. Desi este un procent minoritar din total, este majoritar si reprezentativ in cadrul targetului nostru si ne dorim sa comunicam si implicit sa oferim experienta aplicatiei publicului L’Oreal Paris Make-up Designer.
    Multumim de heads up! Sper ca ti-am oferit tie si cititorilor tai o perspectiva complete asupra functionalitatii MakeUp Genius. Pentru ca meritati! Echipa L’Oreal Romania

  2. Sarut mana Anca,

    Multumesc pentru raspuns, desi n-am inteles exact de ce nu faceti ca aplicatia sa functioneze perfect pe toate terminalele Android, pentru ca global vorbind acestea domina cu peste 80% piata de smartphone-uri. http://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp

    In fine, pentru ca Neconventionalul ne intereseaza foarte mult si pentru ca vrem sa-ti oferim ocazia sa ne spui „la cald” povestea acestei aplicatii, te invitam sa ne acorzi un interviu. Ce zici?

    Ai putea sa ne explici intr-un mod mai mult sau mai putin formal cum s-a nascut ideea oferirii de experiente virtuale consumatoarelor, cum a fost pusa ea in opera, etc.. Discutand probabil ca vom intelege mai bine lucrurile. Asteptam deci un semn. 🙂

    Multumesc inca o data,

    Marian Costache

    • Buna!

      Desigur, va putem oferi detaliile ce au stat in spatele acestei lansari. Astept intrebarile pe adresa mea de mail si am sa revin in timp util cu input/ raspunsuri.
      O zi buna!