Burger contra burger?

Se mai da o lupta, razboiul continua, iar noi ne gandim de pe margine din tava cui sa muscam. Publicitatea comparativa a luat avant saptamana trecuta in Franta, iar brandurile implicate au traditie de peste ocean in asta. Mc Donald’s si Burger King se harjonesc in public, pentru a le arata francezilor cat de multe restaurante sunt la unul fata de celalalt, printr-un clip viral executat bine, din care reiese densitatea Mc-urilor in dezavantajul intortocheatului traseu de 258 de kilometri pana la un popas Burger King.

Astia din urma au stat noptile urmatoare pe telefoane cu agentia Buzzman pana au scos o replica despre care zic ei ca razbuna rusinea din panoul de tip coloana infinitului, cu indicatii pana la cer. Pana la urma, vazute la pachet, reiese ca Mc Donald’s si Burger King sunt 2 branduri complementare, un clovn care danseaza in fata unui rege nebun, in fata oamenilor prea grabiti ca sa ajunga la primul fast-food care le iese in cale.Oricum ai da-o, ei isi fac reclama reciproc sub aparenta unei concurente mediatice care pana la urma livreaza bine pentru ambele parti. Ar fi interesant de vazut un case study in urma acestei campanii, cat de mult a crescut unul vs. celalalt. Dar nu cred ca il vom citi vreodata.

Daca publicitatea comparativa arata asa in Franta, nu putem sa nu ne intrebam oare cum ar arata la noi o lupta dreapta in reclame: o tranta intre o ciorba si o pizza sau intre un meniu cu mici traditionali si unul cu de toate. Iar branduri cred ca se gasesc din belsug. Mai e pana atunci probabil, dar totusi e bine sa ramanem en garde.

2 răspunsuri »

  1. Sincer, noi credem ca e vorba de o intelegere punctuala intre cei doi giganti, deoarece legea interzice in continuare publicitatea comparativa.