O campanie pentru cei care au SANGE! -1

Astazi 5 Iulie 2016, dupa mai multe luni de pregatiri, porneste campania “N-avem SANGE!„. Proiectul ni se pare minunat si speram sa confirme, mai ales ca MVcom a fost implicata in asta “from scratch”.

In cerc restrans am mai fasait una-alta, pentru ca la un moment dat conturasem vreo trei idei care pareau tentante. “N-avem SANGE” a fost aleasa insa fara niciun fel de dubii, deoarece a parut inca de la-nceput cea mai ofertanta.

Despre ce este “N-avem SANGE”?

In principal despre curaj, despre curajul de-a schimba ceva. In acest caz schimbarea o asteptam in problema grava sangelui, mai exact a donatorilor voluntari. Romania este plasata de Organizatia Mondiala a Sanatatii in zona de avarie, avand prea putini donatori, undeva sub 2%, in vreme ce media europeana e in jur de 4%.

Despre ce fel de campanie e vorba?

Campania va fi una de informare dar un gen de informare presarat cu emotie. Oamenii s-au mai intalnit in decursul timpului cu informatiile astea si situatia donatorilor e tot mai dramatica e-adevarat dar e la fel de adevarat ca nu s-a instalat ieri starea asta de fapt. Acum insa va fi altfel!

Maniera in care vom comunica

Tonul va fi grav dar nu neaparat pompieristic, pentru ca saltul pe care-l asteptam in mintea oamenilor trebuie facut in directia asocierii donarii de sange cu binele, cu consecintele benefice rezultate in urma donarii repetate si nu neaparat cu nenorocirile si calamitatile. Ca tot veni vorba, in situatia in care suntem acum cu stocurile de sange n-am face fata la o-ncercare cu-adevarat serioasa!

Informatia

Asa cum spuneam cifrele se cunosc in general. Unele. Altele, chiar daca s-au tot spus poate ne-au trecut tuturor pe langa urechi. Din aceasta ultima categorie ar fi poate ca o parte din sangele recoltat rezista doar 6 zile iar cealalta parte nu poate fi stocata mai mult de 42 de zile. Ori asta inseamna ca e nevoie de un flux constant de donatori si nu doar de momente de maxim interes dupa vreo nenorocire, precum cea de la Colectiv.

Acoperire

Campania va fi una nationala. Deocamdata va rula in Bucuresti si alte cateva regiuni dar ne dorim sa acopere toata tara pana la urma. Situatia e grea peste tot.

Canale

Ne adresam unui public activ, prin urmare OOH-ul, Radio-ul si OnLine-ul nu vor lipsi. OOH-ul va fi mobil si va fi insotit de flyering. OnLine-ul va insemna promovarea n-avemsange.ro ca de altfel si Social Media, unde intentionam sa publicam atat povesti din campanie, testimoniale dar si situatii reale, de viata.

IMG_8447.JPG

Miza

Campania asta va reusi sa schimbe ceva daca ne va cuprinde pe toti. Chiar asa! In primul rand pentru ca ne priveste pe toti. Prin toti intelegand aici de la companii, institutii, organizatii si pana la oameni obisnuiti Doar asa, devenind un demers generalizat, va putea sa schimbe ceva.

Nu de alta dar miza suntem noi! Toti!

(va urma)

2 răspunsuri »

  1. Buna ziua,
    ma numesc Monica sunt din Petrosani si am vrut si noi sa donam sange dar ne-a trimis de la spital sa facem o gramada de copii xerox si declaratii la notar pe bani nostri si atunci…

  2. Sarut mana Monica,

    Imi pare foarte rau daca te-ai descurajat si daca dintr-o data ti s-a parut mai greu sa donezi sange, decat ai estimat initial. Sangele este un tesut viu iar cei care vor sa-l recolteze de la tine au o mare raspundere, atunci cand il ofera mai departe.

    Pentru ca mi se pare ca faci un lucru nobil si pentru ca vreau sa te ajut sa lamuresti povestea asta si sa ajungi cat mai curand donator, te rog sa-mi scrii detaliat toata povestea pe adresa m.costache@mvcom.ro . Voi trimite sesizarea ta mai intai catre Crucea Rosie si mai apoi catre Institutul National de Hematologie.

    Vom vedea cu ocazia asta daca este vorba doar de o lipsa de comunicare sau chiar de disfunctionalitati la centrul din Petrosani.

    Te felicit inca o data pentru bunele intentii si sper sa auzim de bine cat mai curand!

    Marian Costache

    P.S.: MVcom nu se ocupa efectiv de recoltarea sangelui ci doar de campania de informare/educare pentru Crucea Rosie, cu toate astea suntem oricand dispusi sa ajutam/indrumam.