Hai cu renovarea, ca-ti pierzi visele

Frumos de tot ultimul spot Leroy Merlin. Doldora de metafore si proiectii dar delicat si filmat inspirat. DIY este o categorie in care diferentierea nu are cum sa se mai faca pe considerente tehnice si-atunci emotionalul e sus!

1

Am vazut asta acum un an la Hornbach, intr-o campanie globala care a rulat si la noi. La vremea respectiva ce vedeam mi s-a parut putin exagerat dar decat vesnicii mesteri spilcuiti, in salopetele lor perfecte, mai bine asa, in fundu’ gol. Apropo, cand ati fost ultima oara intr-un magazin Hornbach de pe la noi? Meseriasii nu-s chiar in fundu’ gol dar nu-s in niciun caz spilcuiti. Vin care cum apuca, nu se gandesc sa faca parada modei. In fine, nu cred ca Hornbach a vrut sa spuna asta atunci.

index

Spotul asta de la Leroy Merlin, care deocamdata nu cred ca ruleaza si in RO, nu mai e centrat pe mesteri ci pe visele noastre, mai exact pe ce pierdem daca nu ne ducem dupa ele. Cum sa traduc “sail away from the safe harbour?” Poate vor sa spuna: “bai Vasile nu te mai stresa atat cu rata aia de la banca, ca poate-i imbarligi tu si luna asta, asa ca pune mana colea si ia galeata asta de lavabila si snopul asta de pensule si hai sa-ti vad amplitudinea la brate! Hai ca vine soacra-ta de la Urlati si iar te besteleste ca n-ai facut nimic nici de Pastele asta si fiica-sa gateste tot intre peretii aia scorojiti! Ah bon, e posibil ca daca te infigi prea tare-n cardu’ ala luna asta sa ajungi sa gatesti la lumanare dar de fapt nimic rau nu poa’ sa iasa din asta. Pana la urma pe cine deranjeaza un strop de romantism?!”

Pentru voi restul, care nu vreti o traducere rautacioasa, va las aici spotul.

Intre timp visati, descoperiti si nu in ultimul rand descoperiti-va!

(Adventure of a Lifetime / Agency: Betc Shopper / Director: Reynald Gresset  / DoP: Matias Boucard / Production Company: LA PAC / Country: France / Released: March 2017)