Declarație de presă a Mastercard Romania

comunicat

În ceea ce privește articolul Marketingul a murit. Traiasca spionajul!, publicat în data de 5 septembrie 2018 de www.weinvent.ro pe baza articolului publicat de Bloomberg.com, Mastercard dorește să facă următoarele precizări:

  • Premisele de la care pornește ceea ce se relatează în acest articol sunt false. Modul în care funcționează rețeaua Mastercard nu permite identificarea produselor individuale pe care un consumator le achiziționează în coșul de cumpărături – fizic sau digital. Nu este furnizată nicio informație despre tranzacții individuale sau date personale. Acest lucru respectă așteptările legate de viața privată atât a consumatorilor, cât și a comercianților din întreaga lume. În procesarea unei tranzacții, sunt vizibile numele comerciantului și suma totală a cumpărăturilor realizate de consumator, însă nu și produsele specifice achiziționate.
  • La Mastercard, serviciul de măsurare media le furnizează comercianților și furnizorilor de servicii desemnați de către comercianți o măsură a eficienței campaniilor publicitare. Comercianții furnizează Mastercard informații despre campania lor de publicitate, cum ar fi datele de începere și de încheiere, iar Mastercard le oferă o evaluare a tendințelor de cheltuieli din acea perioadă de timp.
  • Prin serviciul de măsurare media, Mastercard le furnizează comercianților și furnizorilor de servicii desemnați de către comercianți tendințe bazate pe date agregate și anonimizate, cum ar fi valoarea medie a unei tranzacții la comerciantul respectiv și volumele de vânzări. Nu sunt oferite informații care să urmărească activitatea, să difuzeze anunțuri sau chiar să măsoare eficiența anunțurilor referitoare la consumatorii individuali.

 

# # # 

index

Despre Mastercard

Mastercard, http://www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii.

Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea. Urmăriți-ne pe Twitter: participați la discuțiile de pe blogul Beyond the Transaction și înregistrați-vă pentru cele mai noi știri.

1 răspuns »