Wink a dat liber artei pe panourile lor

articol de Marian Costache

Sunt oamenii astia din Iasi, Wink Public Multimedia, care fac din ce in ce mai frumos. Mai exact, si-au propus sa aduca arta in strada, pe panourile lor, un exemplu bun de urmat pentru cine ar vrea sa sustina din cand in cand lucrurile non comerciale din comunitatile locale. Sloganul lor de companie, sau cel putin un tagline din descrierea de pe FB e In your face, with grace. Hai sa vedem cu ce se mananca, direct din gura lor, de pe pagina lor de Facebook.

“Proiectul OOH Art Weekend ofera sanse egale artiștilor vizuali, profesioniști sau la inceput de drum, de a beneficia de expunere, cu foarte puțin efort din partea lor si invita comunitatea la dialog offline si online. In plus, demonstreaza, inca o data, ca media out of home (OOH) poate fi folosita creativ si cu succes In informare, In orientare, In amenajare urbana si in exprimare artistica”.

Astfel, billboardurile digitale din portofoliul WINK devin, de vineri pȃna duminica, spaţii de expunere pentru fotografi, ilustratori, videografi sau graphic designeri. Pana In prezent, peste 100 de lucrari artistice au fost inscrise In proiect si au fost sau urmeaza sa fie difuzate pe billboardurile digitale din portofoliul WINK. Faptul ca proiectul a trecut deja de a 13-a saptamana, vorbeste de la sine ca oamenii nu au glumit si nu a fost doar o gaselnita de marketing.

Cum functioneaza?

Artiștii pot inscrie pe www.wink.ro/call-for-art fotografii, desene grafice, ilustratii sau video cu durata de maximum 6 secunde pentru expunerea lucrarilor pe 5 billboarduri digitale din oras, din centru, zonele Bucsinescu, Pacurari si bulevardul Socola (Cotnari). In fiecare saptamana sunt selectate 3 lucrari pentru difuzarea lor de vineri pȃna duminica, inclusiv, iar artistii pot adauga si un link catre portofoliu, pentru un plus de vizibilitate si cautare ulterioara pe behance, instagram sau alte retele sociale.

Ca sa va faceti o idee despre ce artisti au aparut pana acum si in acelasi timp, pentru a intra in contact direct cu artistii si lucrarile lor, puteti accesa direct pagina de FB Winkmedia, unde regulat sunt publicate artistii care au raspuns open call-ului artistic.