Castigatorii de cuvinte

articol de Marian Costache

Te astept cu optimism, curaj, rabdare, cu niste neoane, o inima si o stea. Cam asa ar suna in linii simple campania BCR care a umplut Bucurestiul de cuvinte optimiste iarna asta. Cu focus pe anul in care am intrat deja, campania a avut ca mecanism trimiterea de cuvinte din partea oamenilor care ar putea incununa anul 2022, care sa le dea romanilor cheful de viata inapoi, incat sa-i faca sa nu mai repete intr-una celebra dar obosita sintagma, “inainte era mai bine”. Totul se termina cu o proiectie si premii constand in … cuvinte.

Cam asa suna textul luat direct de pe site-ul www.bcr.ro

Finalul de an este intotdeauna despre reflectie si speranta. Revenim asupra momentelor pe care le-am trait in timpul anului si speram la lucruri extraordinare in anul care urmeaza. Si cum lucrurile frumoase sunt, deseori, realizate impreuna cu alti oameni, anul acesta rescriem impreuna povestea unui an mai bun pentru noi toti.

Despre ce e totusi vorba pe scurt? Plecand de pe Calea Victoriei in jos, cam de pe la Ateneu, traseul a fost impopotonat cu cuvinte care mai de care datatoare de speranta omului de rand si coada. Asa ca te loveai de un mare Optimism la ateneu, de un Curaj un pic mai jos pe cale, iar daca avea Rabdare sa dai o tura si pe la Gradnia Cismigiu vedeai si brazii incarcati cu multe rabdari albe. In gri-ul propus de Nicusor ca si culoare oficiala a Craciunului si in sarakia de ornamente care au lipsit cu desavarsire anul acesta prin Sectorul 1, poate poate uita lumea ca e Craciunul, a ramas de datoria bancii comerciale sa aduca un pic de ghirlande pe strazi.

#mocca

Si uite asa sefii la oras au prins 2 iepuroi dintr-o data, au facut-o si pe-a Grinch cu orasenii proprii si a incasat si niste butaforie moca de la privat, fara sa se mai oboseasca sa scoata ei ornamentele de anul trecut de la chinezi.

Unde mai pui ca toate cuvintele astea pline de optimism si speranta si tot ce vreti s-au proiectat pe cladirea Bibliotecii Central Universitare de pe calea Victoriei, parca tot e mai bine decat sa vezi gloantele proiectate in 89. De mentionat ca pe langa cuvintele insirate de-a lungul orasului, in unele puncte aveam de-a face doar cu simple sculpturi ale unor artisti locali, cum e cea de la Cercul Militar sau din fata Teatrului Odeon. Nu stim cum de a obtinut BCR sa se insereze si in curtea CEC, dar Te Astept-ul ala are substrat de fuziune financiara.

Hai sa ne auzim cu bine si anul asta, cuvintele le avem deja pregatite!

Categorii:Campanii

Etichetat ca:, , ,