Conserve cu senzori pentru cainii pierduti ai Americii

articol de Marian Costache

Catastrofele climatice in noua era in care am intrat sunt la ordinea zilei, nici macar nu mai sunt subiect de breaking news, ci intra direct la capitolul stiri diverse. In cazul tornadelor, ce au maturat buna parte din statele americane in anii trecuti, si-au pierdut viata si urma multi oameni, dar totodata si cei mai multi dintre cei mai buni prieteni ai omului: cainii. Pentru cei care insa erau rataciti s-a gasit o modalitate de a-i recupla cu familia de care au fost despartiti de dezastrul de anul trecut.

Creativii de la Miami Ad School au creat un castron de mancare, care semnaliza cu ajutorul senzorilor prezenta cainilor in zona, trimitand semnale gps ce puteau fi folosite pentru identificarea geografica a patrupedului. In paralel, in mai multe locuri din Calvert / Kentucky au fost plasate panouri interactive ce puteau fi scanate cu telefonul, asa ca oricine sa poata citi povestile cateilor rataciti. Fotografiile cu catei se transformau in filmulete pe masura ce lumea se apropia de panourile pe care erau afisate.

Clientul care a facut campania este producatorul de mancare pentru caini, se putea altfel?, nimeni altul decat Pedigree, dar in parteneriat cu organizatia Lost dogs of America. Astfel, 10% din fiecare can cumparat mergea la fundatia sus mentionata. Cifrele spun ca 1 din 3 caini din America dispare din lesa stapanului lor.

Cu aceasta campanie, putem spune probabil ca si reciproca zicalei e valabila, si omul e cel mai bun prieten al cainelui cateodata.