Site icon WE INVENT

Cum va suna muzica in viitor

articol de Marian Costache

Noile device-uri cum ar fi RjDj si MXP4 sunt gata sa transforme felul in care ascultam in prezent muzica. De la pasiv la interactiv, de la simplu ascultator la cineva care vrea sa interactioneze intr-un fel sau altul cu artistul chiar in timp ce asculta muzica. Cel putin asa se arata intr-un articol al celor de la Telegraph.

In ciuda evolutiilor in materie de ascultat muzica din ultimii 30 de ani, industria, in linii mari, a ramas cam aceeasi. Anul trecut, industria sarbatorea a 100-a aniversare a “albumului”, care impreuna cu single-ul au constituit principala constanta in materie de muzica.

Doar ca acum, se vrea mai multa interactivitate. MXP4 de exemplu e un soft care permite utilizatorilor sa-si mixeze piesele preferate cum vor ei. Pot adauga tobe, pot scoate instrumentalul sau pot combina 2 cantece diferite. Pana acum muzica a 70 de artisti face parte dni platforma proaspat lansata.

RjDj este o alta aplicatie care merge pe cartea interactivitatii, doar ca e pentru iPhone. Aplicatia face ca muzica sa fie influentata de diferiti stimuli externi, de exemplu sunetele din jurul ascultatorilor sau viteza cu care merge userul in timp ce o asculta. Ambele aplicatii dau posibilitatea userilror sa impartaseasca experienta lor imediat pe Twitter.

Saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte dedicata muzicii in era digitala, un nou tip de fisier muzical a fost anuntat: MusicDNA. E capabil sa include versuri, clipuri, artwork si posturi de blog. Va fi lansat in primavara si multi spun ca e concurenta directa a iTunes.

E clar ca toate acestea se adreseaza celor care inca mai cumpara muzica, si nu celor care au uitat déjà cum arata un cd. Ramane de vazut in ce masura aceste device-uri vor reusi sa suscite interesul pentru cumpararea de muzica in era torentilor.

Exit mobile version