In Matricea Viitorului

V-ati pus problema cum va arata lumea peste vreo doua generatii? Ce dependente vom deprinde peste vreo 50 de ani? Altfel spus, cat de “legume” vom fi atunci?

Daca nu intelegeti ce vrem sa spunem ganditi-va spre exemplu cat teren castiga smartphone-ul in vietile noastre. Am fost saptamana trecuta la un eveniment IPSOS – Future Of Research – iar in cadrul uneia dintre prezentari am avut pur si simplu o revelatie. Smartphone-ul e peste tot in vietile noastre: pentru relaxare, jocuri, pentru educatie dar si pentru job, chiar si atunci cand ne programam timpul liber sau cautam bilete la un spectacol. Smartphone-ul e peste tot, e la-ndemana pentru mamele cu copii mici, care n-au timp, este prima optiune pentru tinerii 16-25, care n-au rabdare. Apropo, acestia din urma, in marea lor majoritate, nu detin si nu au detinut niciodata un PC.

La nivel planetar, in acest moment, peste un milliard de oameni folosesc doar smartphone-ul pentru a accesa Internetul. Oare cum va fi peste 3-5 ani, cand rata de penetrare a acestui tip de device va depasi 80%? Dar peste 50 de ani? Intelegeti unde batem?

Omniprezent si mereu util, un astfel de gadget va genera dependente si va inmuia orice urma de „firewall” personal. Si pe urma, ce rost mai are sa-nvatam atat si ce anume am putea stii, astfel incat sa nu gasim pe telefon? Am mai spus-o si-ntrecut, in confruntarea dintre om si masina, n-are cum sa mai castige omul.

In acest context, o companie din California – DAQRI Technology – vine cu o propunere privind modul in care va fi trasformata munca in viitor. La  Augmented World Expo (Munchen, 19-20 Octombrie), cea mai mare conferinta mondiala dedicata Augmented Reality, Virtual Reality si Mixed Reality DAQRI va prezenta o intreaga gama de produse – DAQRI Smart Helmet®, DAQRI Smart Glasses™, DAQRI Smart HUD™.

Aha, sa vedem cum va mai arata lumea dupa ce vom fi cu totii legati la “masina” niste zeci de ani. Nu vrem sa gandim aiurea si sa va-ntrebam cum credeti ca vor arata atunci epidemiile…