Un altfel de Valentine’s Day

Cand vine vorba despre Valentine’s Day parerile sunt impartite, stiu asta. Unii spun ca e prea americaneasca, ca n-avem nevoie, ca noi avem Dragobetele… Stiti, eterna poveste. Dar sa te puna naiba sa nu te duci acasa cu o floare si de sarbatoarea iubirii americane, si de cea a iubirii romanesti, ca ai imbulinat-o!

Cu toate acestea, exista flori pe care nicio femeie n-ar trebui sa le primeasca.

 

Doua asociatii din Israel, WIZO cea mai mare organizatie de femei, precum si Asociatia Familiilor Victimelor Ucise, impreuna cu agentia de publicitate Gitam BBDO, isi doresc sa schimbe in Israel legea relativ la violenta domestica. Acestea s-au adresat politicienilor influenti inclusiv cu ocazia recentului Valentine’s Day, trimitandu-le flori ofilite, de pe mormintele victimelor.

Intr-o explozie de ura, gelozie sau nebunie temporara, zeci de femei au fost omorate, de catre sotii lor in 2016. Este foarte trist dar datorita unor pedepse prea relaxate, aplicate agresorilor, fenomenul a devenit si mai grav in 2017, iar numarul femeilor ucise astfel este in continua crestere in Israel.

Campania a fost realizata cu ajutorul catorva copii ai unora dintre femeile ucise, veti intelege imediat asta datorita imensei incarcaturi emotionale.

Demersul s-a bucurat de un sprijin amplu, generand o acoperire in media in valoare de peste 50.000 EUR, a aprins dezbateri ample in toate factiunile politice, iar in acest moment exista trei propuneri de legi pe masa legislativului, in incercarea de a schimba astfel incadrarea acestor tragedii si pentru asprirea pedepselor.

Lansata cu ocazia Tu B’Av day, campania a avut o reeditare pe 14 Februarie 2018, in sensul cresterii constientizarii violentei domestice la nivel global.

Cum va spuneam, exista flori pe care nicio femeie n-ar trebui sa le primeasca!