Cine are nevoie de reclame erotice?

articol de Dr. Like

Din cand in cand, pe We Invent, ne ocupam de subiecte care se lasa mult asteptate. Despre advertisingul nud, ar fi trebuit sa scriem poate de la inceput. Pentru ca, ce poate fi mai neconventional decat publicitatea erotica? Corpul uman, expus publicului in toata splendoarea. Ideea acestui post mi-a venit dupa ce am vazut un outdoor Vodafone, zilele acestea pe strada, in care 2 tineri se saruta decent. Totusi, imaginea e una puternica si iese clar in evidenta in multimea de panouri din oras.

v103353

Atunci mi-a venit in minte o intrebare: Oare ce branduri au, de fapt, nevoie de erectii publicitare!? Mai jos, o sa trecem in revista cateva ad-uri care au starnit la vremea lor reactii, cu riscul asumat de a nu fi apreciate chiar de toata lumea. Pentru ca e greu sa nu fii sexist cand te bagi in advertising dezbracat. Sa le vedem si sa le comentam impreuna.

Erotic-Images-Of-Advertising-013

Pentru cei care stiu reclamele Sisley, putem spune ca asta e totusi un ad soft

Erotic-Images-Of-Advertising-010

Ce face tipa aia, amor cu covorul? Aha, ok, parca am vazut asta si la David Lynch…

Erotic-Images-Of-Advertising-002

Aici lipseste copy-ul, nu de alta, dar ocupa mult din spatiu pe urma.

Erotic-Images-Of-Advertising-003

Stati linistiti, campania e fake, insa cocktailul Absolut Hunk e cat se poate de real.

Ca sa aruncam si un ochi critic asupra problemei, trebuie sa stiti ca potrivit unei carti publicate in 2005, „Sex in Advertising: Perspectives on the Erotic Appeal”, cam o cincime din intreaga publicitate de astazi utilizeaza continut sexual explicit, pentru a vinde produsele.

Erotic-Images-Of-Advertising-009

Placere indelungata poate insemna si sa te bronzezi ca tractoristii, uneori

Erotic-Images-Of-Advertising-012

Aici ai o scuza sa te uiti indelungat la reclama: acel sudoku trebuie rezolvat

Intr-un experiment din 2007, Ellie Parker si Adrian Furnham de la University College din Londra si-au propus sa studieze cat de bine ne amintim spoturile publicitare sugestive din punct de vedere sexual. Concluzia a fost ca cei care vizionasera reclame sugestive din punct de vedere sexual nu aveau o capacitate mai mare de aducere aminte fata de subiectii ce nu fusesera expusi spoturilor cu tenta erotica.

Erotic-Images-Of-Advertising-004

Cineva isi fardeaza sanii aici, de dragul ad-ului, nu ca ar ajuta la ceva

Erotic-Images-Of-Advertising-006

3 in 1: iluzie optica, sex, erotism. „Calcaie Sexy” merge pe acelasi principiu de mai sus.

Asta se intampla in afara. In timp ce ma documentam pentru articol, am dat insa peste ceva autohton. O reclama la Asirom de acum cativa ani, pe care nu-mi amintesc s-o fi vazut undeva. Cum vi se pare?