Un dictator si niste porci

articol de Marian Costache

Oare cum de nu a aparut pana acum niciun restaurant, terasa sau fastfood, care sa vanda niste carnaciorni nemtesti cu numele La Iohannis? Specialitati sasesti de soi. Sau carnaciori cu aroma de Schengen. Ar fi fost multe combinatii la mijloc, iar doritori sa muste din carne nemteasca cred ca s-ar fi gasit. In rest, pare ca inventivitatea antreprenorului roman coace in continuare cele mai trasnite denumiri, a nu se uita aici emblematica denumire La guzganu rozaliu, undeva prin București, zona Militari.

Acum, insa, alte doua capodopere in materie de nume ni s-au aratat la pas prin capitala. E vorba de La Hussein si Porcii Comozi. Ambele cu produse de mancat, primul la botul calului, sau mai bine zis al porcului facute in locatie, iar al doilea cu carnatarii de tot felul, pe baza de porc. Pe net am gasit ca de fapt acesti Porci Comozi este fostul La Pravalescu, care s-a mutat mai jos pe strada, in aceeasi zona. Daca La Hussein e intr-o zona mai putin centrala, pe langa gara, Porcii Comozi e chiar in Piata Amzei.

#naming

Nu stim cat a fost inspirat primul shawormar de numele dictatorului irakian din filmul ala Hot Shots, dar asta cu porcii comozi, chiar e greu sa-i dai de urmele naming-ului. O fi fost vorba de un porc care nu se dadea taiat, care nu manca ce-i aduceai in cotet sau pur si simplu era vorba de porci care nu se dadeau jos din pat, de comozi ce erau, si de aia s-au ingrasat pana au ajuns la raft?! Curiozitatea ne-a impins din nou la internet, unde am gasit expresia asta in italiana – fa sempre i suoi porci comodi! – care s-ar traduceprin a face ce-i place.

Hai ca am facut destula reclama mascata, cand nu voiam decat sa mai semnalam ce le-a mai trecut prin cap afaceristilor romani. Ce ar urma, pe fir logic? Poate o kebabarie La Osama si de ce nu, o burgarie cu profil american, La Obama.

Categorii:#perspective, Opinii

Etichetat ca:,