articol de Marian Costache
E criza. Inca. Una care pare ca nu se mai termina. In Romania este si una legata de competitivitate sau mai exact de regulile dupa care functioneaza mediul de afaceri. Cert este ca si industria de Marcomm se reaseaza, in conditiile in care conteaza tot mai mult campaniile care livreaza si diferentiatorii pe care-i aduna de partea lor.
Probabil ca toti ne-am gandit adesea, privind retrospectiv la o campanie misto, care sunt lucrurile care au facut-o asa sau cum s-a nascut ideea.
Bucegi CAN/3D
In proiectul Bucegi CAN/3D, despre care vreau sa va povestesc succint mai jos, lucrurile stau extrem de simplu. Se ia un brand open minded si o agentie pe masura. Un brand dispus sa iasa in premiera cu o campanie nefacuta, cel putin in RO. Intre noi fie vorba brandul nu trebuie neaparat sa fie premium, ci oamenii din spatele lui conteaza. Ei trebuie sa aiba curajul sa paseasca primii intr-o directie noua. Se alege un lucru simplu de comunicat, in cazul de fata ar fi lansarea unui ambalaj nou. Si gata treaba!
Pentru cei care inca mai cred ca 3D-ul nu poate livra suplimentar in advertising ar fi de mentionat ca in conditiile in care publicitatea a ajuns sa satureze aproape orice coltisor al universului nostru, oamenii s-au obisnuit sa vada reclame oriunde s-ar uita. Acestea, reclamele, ajung pana la urma pe punctul de-a fi ignorate. In advertising se da inca o batalie pentru ochii consumatorului.
Reclamele 3D retin atentia cu de 5 pana la 7 ori mai mult decat cele 2D
Adaugand un element de adancime unui vizual publicitar sau volum graficii utilizate se obtine garantia faptului ca acea campanie va fi remarcata. Reclamele 3D retin atentia cu de 5 pana la 7 ori mai mult decat cele 2D. Ochiul uman este extrem de receptiv in a detecta miscarea si adancimea. Acest tip de atentie deriva clar din instinctul de conservare si din abilitatile de vanator, ale speciei.
Nu vreau sa intru intr-o sustinere ampla pro 3D, am vrut sa dau doar cateva repere in favoarea utilizarii acestui tip de vizualuri in advertising, lucru pe care-l intuiesc ca fiind urmatorul trend major, in anii ce vor urma.
Revenind. Campania outdoor Bucegi / MVcom se desfasoara la nivel national, atat in zona urbana, cat si cea rurala. Spre deosebire de suportul clasic, cu banner, proiectul este acum mult mai spectaculos, datorita butaforiei instalata pe echipaje, lucrata in atelierul MVcom.
Simplu, chiar simplu, nu v-am spus?!
MVcom exista pe piata din ’94. In perioada ’96-’97 se lucra deja la prototipul sistemului de OOH Mobil (MAXI). Credeti ca pana acum nu s-a mai incercat vanzarea de pachete care sa includa si productii speciale 3D? Acum, insa, s-a intamplat.
Prin urmare, conteaza varsta pietei si oamenii. Mereu, OAMENII!
Categorii:Campanii, Multisenzorial, Neconventional, News, Opinii, Outdoor, Proiecte Speciale
bine arata! felicitari!
Multumim! 🙂