Horia Brenciu fara (P)

articol de Marian Costache

Va place Brenciu? Si mie! De sambata seara incoace, parca si mai mult.

Am fost la spectacolul “My Way”, de la Sala Palatului, realizat cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la nasterea lui Frank Sinatra. Concertul a fost o reusita si nu spun asta doar pentru ca-mi place Sinatra. Ma bazez pe reactia salii, care a punctat favorabil prezenta invitatilor si a tuturor surprizelor din show.

Ma rog, concertul e misto si-l recomand mai ales daca va place swingul dar nu despre asta am vrut sa povestesc azi aici.

#publicitate

Sambata seara in concertul lui Brenciu cred ca am vazut live, incluse in show, cele mai misto si inspirate doua momente ale sponsorilor Coca-Cola si respectiv Jack Daniel’s. Miscarile astea tehnic se numesc product placement si urmaresc sa treaca pe sub radarul publicului, facand o reclama care nu este marcata ca atare, cu … (P). Am sa le descriu mai jos pentru ca merita. Sunt, cum sa va spun, … de studiat. Sunt repere. Mai cu seama pentru ca au aratat ca au fost studiate in detaliu si ajutate consistent si de scenografie.

brenciu

Momentul Coca-Cola a fost cu ocazia aparitiei in show a Deliei, primul invitat al lui Brenciu. Delia a intrat in scena cu o tinuta a la Marilyn Monroe elaborata minutios in acest sens, purtand o rochie sexoasa, de culoare rosu Coca-Cola. Dupa ce Delia si Horia au cantat impreuna o prima piesa, pe cele trei ecrane de pe scena au aparut secvente dintr-un clip aniversar Coca-Cola – 100 de ani. Brenciu a punctat momentul povestind putin despre aniversarea sucului. Textul s-a pierdut usor, sub “radar” cum spuneam, intre atatea aniversari despre care s-a tot vorbit in spectacol. Apoi cei doi au cantat impreuna piesa care a facut-o celebra pe Marilyn – “I wanna be loved by you”.


#jack

Momentul Jack Daniel’s a fost in partea a doua a show-lui, in care scena a fost aranjata cu decor de carciuma, avand in plan central mai multe mese iar in dreapta un bar cu mai multe sticle de Jack. Partea aceasta din spectacol s-a deschis cu Brenciu, Nelu Ploiesteanu si cu actorul George Alexandru asezati la o masa si gustand Jack Daniel’s. Ploiesteanu a spus asta textual, glumind ca nu au ceai in pahare. Pentru moment Sinatra a trecut in plan secund pentru ca au fost omagiati pe rand mari artisti romani care din pacate nu mai sunt intre noi, cum ar fi: Gheorghe Dinica, Sergiu Nicolaescu, Gica Ptetrescu, Colea Rautu, Stefan Iordache si multi altii.

Dupa ce Nelu Ploiesteanu si George Alexandru s-au retras din scena Brenciu a adus elegant vorba ca si-ar fi dorit sa poata canta un duet cu Frank Sinatra. Si-ar fi dorit sa cante o anume piesa pe care incepe s-o prezinte. Pe vocea lui se pune din regie un efect, el se aseaza in fata barului cu sticle de Jack Daniel’s si-apoi duetul chiar se-ntampla, pentru ca barul are un ecran special, pe care chiar apare Sinatra cantand piesa “One for my baby and one for the road”.

#detaliu

Un detaliu interesant mi s-a parut faptul ca atunci cand clipul se-ncheie din spatele barului pleaca cineva, a carui fata binenteles ca nu se vede.

Intr-un cuvant, FRUMOS! Totul lucrat la detaliu. Nu stiu cati oameni de comunicare au fost in sala dar celor care au fost cu siguranta le-a placut, ca s-a umblat fin. In rest spectacolul e deosebit, cu un Horia Brenciu adesea coplesit de emotii cat se poate de autentice, nedisimulate in vreun fel.

brenciu 3 brenciu 2

Peste activarile din holul de la intrarea in Sala Palatului am vrut sa trec pentru ca nu mi s-a parut nimic interesant. Cu toate astea, la plecare, am vazut spectatori interesati sa-si faca poze doar cu panoul Cola si cu nimic altceva. Oricum “mustariile” se inchisesera. Prin urmare, mi-am zis ca brandul asta nu inceteaza sa ma surprinda, ca are asa un “lipici”, la care nu ma mai asteptam!