Nasurile electronice

articol de Marian Costache

Cand suntem bolnavi mirosim cumva. Pentru unii e valabil doar altfel, pentru altii as spune pur si simplu nasol. In fine, nici cand suntem tristi nu suntem prea parfumati. Stiati asta?

Ei bine, eu stiam. O sa ziceti, pai bine daca studiezi numai d-astea, cum sa nu stii?! Nu vreau sa sperii pe nimeni dar stiam asta inainte de-a incepe sa invat lucruri despre miros. Unii dintre noi au un astfel de nas, cu care pot “citi” lucruri. Ce vreau sa spun cu asta de fapt este ca stiinta e pe punctul de-a replica astfel de mecanici olfactive si de a incepe utilizarea pe scara larga de e-noses, de analizoare de miros, pentru verificarea starii generale de sanatate.

Ia ganditi-va cum ar fi sa avem astfel de “nasuri” in aeroporturi si/sau gari sau in salile de clasa. Am putea lua masuri pe baza unei evaluari colective, total neinvazive. Sunt convins ca ne-am descurca altfel cu epidemiile si nu numai. Am putea de exemplu evalua global starea de stres a unui colectiv si actiona in consecinta, binenteles.

Oportunitate de branding pentru industria pharma? Poate. Si nu numai pentru pharma. Dar si ce salt important pentru noi toti?!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s