Oana Oprea / The Alternative School, calificată la Roger Hatchuel / Cannes Lions

comunicat

Oana Oprea (Jazz Communication) câștigă competitia pentru Academia Roger Hatchuel, din cadrul Cannes Lions, în urma competitiei de The Alternative School for Creative Thinking, dupa ce, în prealabil, alături de coechipiera ei, se calificase si pentru Eurobest, în contextul aceluiasi program dedicat studiului creativitătii.

_theAlternativeSchool_Oprea_Oana_ROMANIA

Pentru a avea un loc în prestigioasa academie  Roger Hatchuel 2020, ale cărei cursuri se țin pe durata Festivalului de Creativitate Cannes Lions, în octombrie anul acesta,  tinerii au trebuit să înscrie în concurs un clip prin care să-și demonstreze abilitățile imaginative, demonstrând  într-un mod original de ce merită să se afle printre câștigători.

Cum  TikTok este platforma  care a devenit,  peste noapte, favorita generației Z, Oana a profitat de viralizare și a încărcat un clip funny și articulat în care argumentează  de ce ar trebui să fie favorita juriului.

Alexandra Radu (Rogalski Damaschin), David Blake (Cannes Lions), Bianca Dumitrașcu (Caracter cu Caracter), Anders Lange (Entername), Miruna Mihalache (Albalact), Sebastian Olar (Creative Partner), Inayed Khalid (MBQ), Filip Gonzacenco (Publicis Paris) s-au regăsit printre membrii juriului ce-au selectat finaliștii români.

Oana este absolventă a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și Digital Creative Planner la Jazz Communication, castigand, de-a lungul timpului, și alte distinctii în domenii și competitii creative.

91721716_533783000904540_2361128042996170752_n

Pe shortlistul competitorilor români s-au mai regăsit Diana Cobzaru, Lavinia Amitroaie și Alexandru Ilie. Aplicatiile lor pot fi văzute pe canalul de youtube al The Alternative School. Roger Hatchuel Academy este o platformă de studiu intensiv lansată de festivalul Cannes Lions si dedicată juniorilor de pană în 23 de ani, care aspiră la o carieră în marcom si fac studii de profil. Experienta de pe Riviera Franceză reprezintă o rampă de lansare pentru fiecare dintre ei, mai ales că prin parteneriatul cu Google, cei calificati la Roger primesc si o specializare de o saptamană în California, la sediul central al companiei, din SUA.

In ultimii 16 ani, peste 20 de tineri romani au studiat în cadrul Roger Hatchuel.  Din 2004,  The Alternative School pregateste, oferă mentorat si selectează candidati de top pentru festivaluri internaționale de creativitate – vezi Cannes Lions și Eurobest, reușind să pună România pe harta creativă a Europei, prin intermediul studentilor și absolventilor premiati, dar și al sutelor de tineri trimisi la specializări în afara tarii, reușind să schimbe astfel fata industriei. In curând urmează deschiderea unui nou semestru dedicat tinerilor marketeri, cu destinatie Cannes,  cu traininguri și workshopuri tinute de performeri  de la  Albalact, Creative VR, Buyer Brain, Future Station, Google, Produsul Anului, Cohn&Jansen, Thinkegic sau LoveAndLobby.