Bacaul e NO.1 in a pune arta la zid

articol de Marian Costache

Ai zice ca la Bucuresti sau Cluj se intampla cele mai tari chestii din tara, dar ce sa vezi… Bacaul e si el de curand pe harta cu lucruri de urmarit pe termen lung. Cea mai  noua chestie e ZidArt Fest, care a ajuns la a 3-a editie de festival.

In vremurile astea virusate, in care aerul curat e la mare cautare, 32 de picturi murale au facut din Bacau orasul cu cele mai multe artwork-uri DIN LUME facute cu vopsea purificatoare de aer Airlite! Totul a fost posibil cu ajutorul a 24 de zidarti care au pictat cei 12 pereti din oras. In total, 1360 de metri patrati de mesaje pure. Super news, frate, hai sa mentionam si cativa dintre pictorii purificatori, cum ar fi Cristian Scutaru, Monk Inc, Kerozen, Lucian Sandu-Milea sau HarceaPacea.

Si in cazul in care sunteti sceptici cu vopseaua pe post de padure, aceasta transforma substantele poluante din aer, gen oxizii de azot și de sulf, in nitrati și nitriti inofensivi, care sunt depozitati pe suprafata vopsita, pana cand sunt eliminati de apa de ploaie sau de umiditatea din aer. Cam smart, nu? E clar, asa cum spuneam, ca Bacaul e si el de curand pe harta cu lucruri de urmarit pe termen lung.