Ciucas, inca un gratar si ma ingras

articol de Marian Costache

De cand publicitatea nu mai e ce-am fost invatati de mult ca e, o pasta de dinti in prime time care-ti spune ca e bine sa te speli pe dinti de 3 ori pe zi, iar 20 ani mai tarziu ca e ok sa te speli de fapt de 2 ori, uite asa au variat si mediile in care aceasta ultima forma de propaganda usoara isi face simtita prezenta. Si daca a invadat tot spatiul digital, tot spatiul mediatic clasic, fie radio, print sau tv, de ce sa nu-si faca si o iesire si in mama natura…

Stati putin, ca nu urmeaza un articol hateresc, pentru asta exista alte platforme, nu dati inca report. E doar o semnalizare a unui branding pe care una din berile as zice, nu cu prea multa traditie, de la noi, a ales sa-l faca. Brandingul gratarelor in mijlocul spatiilor verzi. Daca dai o fuga pe Valea Doftanei, dupa Campina, pana la lac, o sa vezi ca in timpul saptamanii chiar nu e lume multa la mititel si la berica. Si ca nu mai trebuie sa-ti cari de acasa tot calabalacul, sa stergi fiarele de funingine si grasimea ultimilor mititei, pentru ca Ciucas a instalat pentru tine mai multe locuri unde fumul e ca la el acasa, in mijlocul naturii.

#grillbranding

Brandingul e integrat cum s-ar zice, adica nu deranjeaza cu nimic ceilalti mici, doar se blenduieste in peisaj, incat sa para ca aproape gratarele alea sunt acolo de cand lumea. E noul trend de publicitate mascata asta, sa zici ceva important dar nu foarte agresiv, sa nu cumva sa se trezeasca unul de pe la vreun site de specialitate sa arunce cu cuvinte cautate in tine.

Povestea am vazut-o repetata in mai multe parcuri din provincie, dar si pe la Bucuresti. E interesant ca inca nu s-au furat, oamenii le folosesc cu bagare de seama. De vandalizat nici nu se pune problema. Ba, uneori, simti ca sunt totusi cam multe, pentru cat de multa prajeala poate duce populatia, cum se intampla si in parcul central de la Bucov, langa Ploiesti. Dar cine, stie, poate unele resturi grateriene se intorc inapoi in burta mistretului sau cerbului care isi mai face curaj din cand in cand sa depaseasca bariera timiditatii.

2 răspunsuri »

    • Imi place asta cu arsul micilor, desi poate parea cam radicala… 😉 In toata ecuatia, parca lipseste totusi recomandarea „prajeste responsabil”, daca Ciucas chiar isi doreste abordarea asta… sociala.