„Home Menu” le face viața mai ușoară fanilor McDonald’s, într-o campanie semnată DDB România

comunicat

Fie ea mai complicată sau mai ușoară, pandemia încă nu a spus adio. În timp însă am învățat să ne adaptăm și chiar să facem haz de necaz. Dar, poate cel mai important, lockdown-ul ne-a învățat că lucrurile se pot rezolva și mai simplu. Că nu mai e nevoie să căutăm 45 de minute un loc de parcare ca să mâncăm ceva bun sau că putem evita aglomerația din supermarket la orele de vârf. Și chiar ne place să facem asta. Iar umorul, prietenul românului, ajută mereu.

Toate aceste dificultăți sunt însă parcă și mai dificile iarna când ne confruntăm cu frig, gheață, trafic, etc. În acest context, McDonald’s a venit în ajutorul consumatorilor și fanilor săi, oferindu-le rapiditate, ușurință și eliminarea grijilor. „Home Menu” ediția a doua este menit să salveze consumatorii de la momentele de neplăcere, de la ieșitul din casă, dar nu și de la distracția cu prietenii sau momentele de cozyness din familie. Mai multă ușurință, mai multă distracție alături de cei dragi, „Home Menu 2” fiind o ofertă de grup, disponibilă atât în restaurante, cât și prin McDelivery si McDrive.

În cadrul echipei noastre, la McDonald’s, există o preocupare permanentă pentru a oferi clienților cele mai relevante produse și pachete, dar și pentru confortul lor. Iar acesta devine cu atât mai important în acele perioade din an în care vremea este neprietenoasă, ziua, scurtă și temperaturile, impredictibile. Prin urmare, venim în întâmpinarea clienților McDonald’s cu o nouă ediție „Home Menu” – de data aceasta în două variante. Cele două bundle-uri sunt disponibile pe toate canalele noastre de vânzare, dar în comunicare punem accent pe McDelivery și McDrive – cei mai importanți driveri de convenience de la McDonald’s.” – Irina Angelescu, Marketing Director, Premier Restaurants România.

#DDB

McDonald’s continuă colaborarea cu agenția de publicitate DDB România și alege să apeleze la umorul atât de iubit de români și în această nouă campanie integrată ce se desfășoară în perioada 7 ianuarie – 28 februarie 2022.

Dacă în campania de anul trecut a „Home Menu” situațiile prezentate în reclame erau în linie cu starea de spirit generată de lockdown, acum când oamenii ies din casă, echipa DDB România a ales să dramatizeze, cu umor, o serie de situații în care ieșitul din casă pe timp de iarnă la cumpărături se dovedesc a fi comice sau chiar periculoase uneori.

„Nu mai știu care a venit primul, brieful sau iarna. Iar la frigulețul de afară parcă mergeau croșetate niște povești la gura sobei. Așa că ne-am așezat roată în jurul ventiloconvertoarelor din creație și așa au apărut poveștile Home Menu. Istorioare reale, nimic inventat. Mă rog, poate am adăugat câte o floricică pe ici pe colo, mai mult de dragul căldurii aduse de agentul termic. În fine, s-a glumit, s-a râs, s-a comandat Mec la birou și am lucrat fericiți până la finalul programului.” – Ștefan Vasilachi – Creative Director la DDB Romania.

Echipele care au contribuit la realizarea campaniei sunt formate din:

Echipa McDonald’s:

Irina Angelescu – Marketing Director, Premier Restaurants România

George Romanescu – Marketing Manager, Premier Restaurants România

Echipa DDB România:

Ștefan Vasilachi – Creative DirectorAlexandru Iliescu – Senior CopywriterTeodor Minea – Senior Art Director

Georgiana Rotaru – Account Director
Carmen Răduță – Account Manager
Ioana Dobrinescu – Senior Strategic Planner


Campania Home Menu 2 promovează următoarele oferte:

Home Menu 2 – 60 de lei, pentru 3-4 persoane

2 Meniuri medii Big Mac

1 Meniu mediu Quarter Pounder

2 McPuișor

3 Plăcinte vișine

Grand Home Menu 2 – 75 de lei, pentru 5-6 persoane

2 Meniuri medii Quarter Pounder

2 Meniuri medii McChicken

1 McPuișor

1 Cheeseburger

4 Plăcinte vișine

Despre DDB România

DDB România este agenția de creație membră The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din România și include agenții  specializate în servicii de creație, media, digital, branding, relații publice, producție, marketing experiențial și evenimente speciale.

Despre Premier Restaurants România

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor cu servire rapidă, cu 92 de restaurante în 28 de orașe, dintre care 46 restaurante cu McDrive și 47 de cafenele McCafé. Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.000 de angajați care le oferă consumatorilor produsele preferate, pregătite din ingrediente de calitate. 

Pentru mai multe informații, vizitați: www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro 

Despre Premier Capital Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 166 de restaurante și are 9000 de angajați, servind peste 150 de milioane de clienți anual, în cele 6 piețe. Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, prezent în 10 țări și implicat în diverse operațiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol și gaze, tehnologie, proprietăți, ospitalitate și leasing și care deține parteneriate cu McDonald’s și Apple.