Noua campanie Chiquita – It peels so good

un articol de Marian Costache, din seria #perspective

Ați văzut că la noi nu prea există reclamă la banane? Pare genul de produs pe care românii îl cumpără oricum, să fie pe masă, indiferent de ocazie, fie Paște, Crăciun sau orice zi aniversară. Este poate e și o reminiscență de pe vremea comunismului, când banana era produs de lux, ce apărea pe rafturi la ocazii speciale, eventual pe sub mână sau prin shop-urile de la parterul hotelurilor de lux.

În afară însă, situația e diferită, iar agențiile caută noi și noi modalități de a vinde banane, într-o lume din ce în ce mai diversă, cu noi produse și combinații de arome la tot pasul.

În cazul de față avem de-a face cu celebra marcă Chiquita – apropos, e ciudat să existe un brand pentru un fruct, nu-i așa? Dar hai că avem și noi, pepeni de Dăbuleni, mici de Dedulești, dar măcar acolo e vorba de regiune. În fine, mergem mai departe, cu bananele noastre.

Noua campanie pentru Chiquita este una globală și are în prim plan vizual o banană care se relaxează, sub sloganul It peels so good, un joc de cuvinte după It feels so good.

Chiquita, pe lângă faptul că își consolidează poziția de lider, își subliniază și misiunea cu această nouă experiență globală de brand – să ne facă să trăim viața în cel mai bun mod cu putință.

Pentru a pune mecanismul de promovare în mișcare agenția Bitmama Reply a folosit media digitală și multe ecrane 3D, pe care vizualurile create arată demențial și par că sunt foarte aproape de privitor, în lumea reală. Acestea din urmă au fost plasate în unele dintre cele mai prestigioase locații ale lumii, precum New York, Milano și Florența. În Times Square și pe Via Dante din Milano, Chiquita Banana pare că iese literalmente de pe ecrane pentru a se așeza într-o poziție relaxată. În interiorul The Gallery, o galerie de 30 de metri lungime din centrul Florenței, banana Chiquita însoțește trecătorii de-a lungul întregii lor plimbări, într-o experiență captivantă în care animațiile de pe cei trei pereți se mișcă pe ritmul celebrului jingle bananos.

Campania este planificată să ruleze în Statele Unite, Italia, Belgia, Germania, Grecia și Țările de Jos până la sfârșitul lunii septembrie.