Multisenzorialul, calea spre memorabilitate

Uneori din prea multa viteza sau prea mult zgomot de fond, devenind probabil mai egoisti, uitam ca suntem conectati la un Univers ce ne conditioneaza din toate punctele de vedere viata si, de ce nu, evolutia. Senzorii, sau mai bine zis simturile fiecaruia dintre noi ne transmit excitatiile, prin urmare daca vrei sa comunici, sa transmiti multisenzorial de aici, din evaluarea simturilor, ar trebui sa incepi.

Ce motiv ai avea sa comunici multisenzorial, mai ales in publicitate?

Un trend relativ recent din psihologia aplicata releva faptul ca mintea omeneasca retine informatii inregistrand selectiv imaginile in memoria vizuala, sunetele in memoria sonora, s.a.m.d.. Daca vreti o parere personala, probabil ca din cauza asta e atat de greu sa te lasi de fumat. Probabil ca pentru fumatori exista asocieri pozitive pe fiecare din memoriile senzoriale, pe vaz, miros, pipait, gust, chiar si pe auz.Prin urmare, multisenzorial, o informatie, un mesaj sunt mult mai bine fixate de publicul caruia te adresezi. Cu alte cuvinte ele devin memorabile.In publicitate, in mod unanim acceptat, nu stim cum este influentata pana la urma decizia de cumparare cantitativ vorbind.

Suntem convinsi, insa, ca memorabilitatea si audienta conteaza, calitativ. Ehei, daca aici se da batalia, atunci retetele de transmis “memorabil” un mesaj chiar ar trebui sa fie o chestie interesanta ! Daca vom combina vaz cu miros iese ceva ? Sa incerc poate sa pun in mesaj si ceva sonor ? Cum poate influenta miscarea cresterea audientei ? Ce instrumente de comunicare multimedia are “la purtator” omul modern?

O parte din raspunsurile la aceste intrebari se afla in unele proiecte la care am lucrat personal pe parcursul ultimilor ani prin Motion Vision Communication

Categorii:Uncategorized

1 răspuns »

  1. Intre timp am gasit o carte absolut extraordinara, pe care v-o recomand. Se numeste „Brand Sense” si e scrisa de-un baiat vizionar in ale comunicarii si branding-ului, pe numele lui Martin Lindstrom.

    Enjoy !