“Ziarele de referinta” si Internetul

Am avut ocazia zilele trecute sa-mi arunc privirea pe noile cifre SNA, in privinta principalelor publicatii din Romania, in cadrul unui comentariu inspirat pe Blogul lui Comanescu.

Am inteles, este de fapt extrem de clar pentru toata lumea, traim intr-o viteza din ce in ce mai mare si ne repartizam ca si audienta pe nise tot mai bine definite. Utilitatea informatiilor a ajuns sa primeze chiar si atunci cand avem in vedere subiecte “cu substanta”.

Televiziunile si cresterea inregistrata de ele in domeniul operativitatii reprezinta clar un impediment major in fata ziarelor de referinta. Se naste prin urmare o intrebare evidenta : “Este Internetul o alternativa ?”. Sunt ziarele serioase dispuse sa treaca pe Internet, in speranta ca astfel vor mai diminua din pierderi ?

Daca ziarele de referinta ar trece doar pe Internet, ceea ce probabil nu suntem inca pregatiti sa acceptam, vom asista probabil la inceputurile unei noi ere in comunicare si anume “Era Internetului”. Consider ca va fi primul semn catre indispensabilitatea Internetului si transformarea acestei inventii colosale din mediu de comunicare neconventional intr-unul conventional.

Categorii:Online

Etichetat ca:, ,