Mădălina Pop și Ionuț Raicu reprezintă Romania la Young Lions Design

comunicat

Mădălina Pop și Ionuț Raicu, group creative directors Tribal Worldwide, câștigă competiția pentru Young Lions Design 2023, urmând să reprezinte România la concursul de 24 de ore de la Cannes Lions. Duoul creativ va concura cot la cot cu cei mai talentați reprezentanți ai designului contemporan din toata lumea, reuniți la festival. Cei doi fac echipă în cadrul Tribal Worldwide România și au déjà premii la festivaluri precum ADC*E, Internetics, Golden Drum și Effie.

«De când suntem echipă ne dorim să ajungem la Cannes. Uite că se și întâmplă, după o super experiență la The Alternative School. Am avut oportunitatea să ascultăm și să conversăm cu câțiva dintre cei mai buni creativi din lume și am participat la un concurs în care am făcut ceea ce ne place cel mai mult: să generăm idei. Suntem entuziasmați pentru ce urmează. Țineți-ne pumnii, » spune Mădălina Pop.

«Suntem foarte bucuroși că reprezentăm anul acesta România la cel mai prestigios festival de creativitate din lume, mai ales la o categorie așa importantă cum este cea de Design. Competiția a fost dură, anul acesta au participat 21 echipe, dar ne-am simțit în elementul nostru, lucrând pe briefuri foarte aplicate. Cred că experiența școlii e benefică pentru orice creativ,» spune Ionuț Raicu.

CLASAMENT

La semestrul cu focus pe trenduri relevante din Design și Social Media care a avut loc în martie și aprilie, sub ghidajul a peste 30 de speakeri români și străini, au fost peste 80 de înscriși – creativi talentați din agenții de rețea sau independente – Creative Circles, Cheil Centrade, Digital Star, MRM, McCann PR, Rogalski Damaschin, Pastel, Sector 7, Screen Native, Tribal Worldwide – freelanceri, studenți și masteranzi de la facultăți de comunicare și design de la cele mai importante centre universitare din România. 

42 de participanți au aplicat la competiție.17 echipe au rezolvat brieful oferit de KFC și pe cel dat de #TheAlternativeSchool.

Povestea echipelor si rezultatele lor vor fi publicate săptămânal, prin takeover-urile #DreamTeam, pe instagramul #TheAlternativeSchool.

 «Mă bucur că am avut curajul de la lansa programul ăsta care a generat transformări generaționale în industria de creativitate de la noi pentru aproape două decade și mă felicit că am rezistat tentației de-a face parte din juriu. În 2023 au fost foarte multe echipe bune, juraților nu le-a fost deloc simplu. Asta face calificarea echipei Plus Us (Mădălina Pop și Ionuț Raicu) și mai valoroasă. Industria locală, prin generația ei de până în 30 de ani, e minunat reprezentată la ediția 70 a festivalului » a declarat doamna Teodora Migdalovici, fondatoarea #TheAlternativeSchool.

JURIZARE DE TOP

Din juriul 2023 au făcut parte Claudia Bodnar – SoMe Director Sphera Group, Claudiu Truşcă – SoMe Director, Heist Industries, Ivan Westerveen şi Andreja Njezic – echipa de lideri creativi de la Creative Disorder, veterani premiați ai școlii, activi în Balcani și Europa, Eduard Jakabhazi – Conf. Univ.Dr., Prodecan al Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest din Timișoara, Hande Guler, Designer premiat, Silviu Buraga, Lector Universitar & Director de Departament, Facultatea de Arte Vizuale şi Design George Enescu din Iaşi, Yurko Gutsulyak, fondator Gutsulyak Studio.

ISTORIE

The Alternative School este platforma de educație care organizează de peste 18 ani specializări și competiții internaționale cu focus pe creativitate de elită, armonizând demersuri de lobby în favoarea industriei locale în contexte globale. Dintre miile de creativi și executivi formați în laboratoarele The Alternative School, un număr relevant se bucură de recunoaștere internațională pe scenele marilor festivaluri.

Va urma