„Twitter” a fost votat cel mai popular cuvant in 2009

Intr-un an dominat de o pandemie de gripa, evenimente politice importante, un tsunami financiar si moartea unui pop icon, Twitter conduce detasat intr-un clasament al popularitatii. .

Site-ul de microblogging Twitter a fost votat Top English Word in 2009, depasind cuvinte precum „Obama” sau „H1N1”. Nu o spun eu, ci un studiu anual al Global Language Monitor.

Acelasi studiu plaseaza pe locul al patrulea cuvantul „stimulus”, care face referire la ajutorul de 800 de miliarde de dolari pentru economia SUA. In top 10 se mai afla cuvinte precum „vampire”, „2.0”, „deficit”, „Hadron”, „healthcare” si „transparency”.

„Twitter-ul reprezinta o noua forma de interactiune sociala, in care intreaga comunicare e redusa la 140 de caractere. Limitarea la anumite formate a dus la aparitia haiku-urilor si a sonetelor. Sa vedem la ce va duce aceasta limita in cazul Twitter”, spune un reprezentant al G. L. Monitor.

Global Language Monitor examineaza de cate ori anumite topicuri sunt aduse in discutie pe internet, in mass-media si in alte baze de date.

Intr-un top al decadei, pe locul 1 se situeaza „global warming” , urmat de „9/11”, „Obama” si „bailout”.

Interesant e ca pe locul 9 se situeaza „Chinglish”, limbajul hibrid care castiga din ce in ce mai mult teren pe masura ce cultura chineza se extinde. De mentionat ca „criza” nu se regaseste in acest top, dar cu siguranta ne vom lovi de el in 2010.

Categorii:News

Etichetat ca:, , , , ,