“Advertise Here!” – o noua aplicatie pentru Facebook?

Facebook – o inventie reusita! Nu pot sa nu recunosc c-am gustat din plin in ultimele luni din farmecul ei. Am gasit fosti colegi de liceu, am citit lucruri interesante despre industrie, am vazut fotografii splendide facute de amatori, m-am inspirat despre viitoare destinatii de vacanta si, nu mai putin important, am aflat de diverse initiative eco, sportive etc…

Pana si blogul acesta a avut parte de-o crestere de trafic de cand promovez link-uri pe Facebook !

Daca despre asta numai de bine, ma gandeam c-ar fi normal si firesc sa intorc si eu, cumva benefic, una din inspiratiile/ideile mele catre cresterea utilitatii acestei retele sociale. Asa a aparut ideea pentru “Advertise Here!”

“Advertise Here!” se bazeaza pe cateva observatii simple :

– postarile interesante, fie ele link-uri, fotografii, piese muzicale, etc. genereaza in mod curent reactii ample;
– comentariile ce pot fi adaugate relativ la aceste postari pot fi vazute si de membrii altor retele de prieteni cu o singura conditie si anume aceea ca cel care a facut postarea sa fie membru in ambele cercuri de prieteni;

Daca chestiile astea-s clare atunci ce-ar fi daca la un moment dat as posta sec un carton de genul “Advertise Here !” iar membrii retelei mele ar incepe sa puna acolo ca si comentarii diverse chestii pe care ei le au de promovat. Ar putea fi puse acolo anunturi de vanzare pentru diferite lucruri (masini, electronice, carti, computere) sau link-uri de promovare pentru site-uri comerciale, magazine online, bloguri.

In caz de prea mare aglomeratie se poate opera pe categorii. Adica “Advertise Here!” – doar pentru masini, de exemplu.

Care ar fi avantajul? Pai, simplu, cum spuneam si mai devreme, anunturile astea ar putea ar putea genera contacte si schimburi intre amicii din lista mea, chiar daca ei nu se cunosteau initial intre ei. Reteua de prieteni ar putea astfel creste rapid dupa gasirea de puncte comune de interes iar in mod direct toata lumea ar beneficia din sistemul de schimb generat ad-hoc.

Simplu, eficient, sper si implementabil!

2 răspunsuri »