Surprinzatorul ANIMA 3 fete negre, de la Aurelia Visinescu

articol de Marian Costache

Saptamana trecuta am fost invitat, intr-un cadru restrans, la Gastrolab P-ta Victoriei, pentru o calatorie senzoriala prin cateva serii de ANIMA 3 Fete Negre. Vinurile au fost acompaniate minunat de povestile Aureliei Visinescu, precum si de creatiile gastronomice marca CHEF Nico Lontras.

ANIMA 3 Fete Negre, vinul semnătură pentru Aurelia Vișinescu este un asamblaj de Fetească Neagră din trei ani de recoltă diferiți, învechit în baricuri din stejar românesc.

Lansat la sfârșitul anului 2011, având mai puțin de 2000 de sticle, ANIMA 3 Fete Negre a ajuns astăzi la seria 006 (asamblaj din recoltele anilor 2014, 2015, 2016).

Despre asocierea îndrăzneață a aceluiași soi din ani de recoltă diferiți, oenologul și co-proprietarul cramei Domeniile Săhăteni, Aurelia Vișinescu spune că a creat acest cupaj din pasiune pentru inovație, dorind totodată să ofere un vin complex în care notele subtile specifice fiecărui an de recoltă au propriul aport.

Este un vin rafinat cu arome intense de fructe negre bine coapte, ciocolată amăruie și iz vanilic provenite de la lemnul de stejar. Are un gust bogat, cu nuanțe de prună, marmeladă, cafea și tabac. Acest vin se poate savura alături de carne de vită, miel și vânat, dar și branzeturi sau ciocolată neagră, fiind o alegere perfectă pentru masa festivă de Sărăbători!

Vinul este disponibil în sticle de 0.75 ml, dar și într-o ediție MAGNUM (1,5 l) într-o serie de restaurante și magazine de specialitate.

Vinul este un produs 100% experiential iar d-na Visinescu stie sa puncteze inspirat si pitoresc momente din povestile vinurilor deosebite pe care le semneaza, asa ca speram s-o avem cat de curand aici intr-un interviu in exclusivitate.