Muzeul Taranului Roman: varianta de oras

Muzeul Taranului Roman e acel loc urbano trendy din Bucuresti, in care lumea mai degraba trecuta de o anumita varsta isi da intalnire din cand in cand, fie pentru un concert inedit, cu o trupa mai jazzy la moda, fie un festival al filmului polonez sau pentru cei mai gurmanzi, cu ocazia diferitelor targuri de produse scumpo/naturiste.

IMG_20130215_144604[1]

De curand, Muzeul a primit un insemn grafic care il duce din nou, in ciuda numelui, spre o zona cool a vietii culturale bucurestene. Muzeul Taranului Roman si-a tras QR code. Adica, te poti uita la costumele populare si altfel, fara a-ti fi frica de faptul ca te intereseaza mai mult viata la tara decat ultimul gadget scos de secta Apple. Cu alte cuvinte, nu esti taran daca te intereseaza viata la tara.

Nici sloganul care insoteste aceste QR code-uri prin targ nu e de aruncat: “Lucrate Manual, Explorate Digital”. Misto pana aici.

Toate bune si frumoase, pana acum 2 saptamani. Cand un mic scandal in lumea gay era sa-mi zdruncine putin imaginea despre cat de cool este la MTR. Mai exact, 50 de membri ai Noii Drepte au reusit sa intrerupa proiectia filmului “The Kids Are All Right” difuzat de Ambasada SUA,  în cadrul Lunii istoriei LGTB, chiar in incinta cinematografului de la Muzeul Taranului Roman.

mtr_09129000

Si nimeni nu a intervenit, vorba lui Tudor Chirila de la Vama, in piesa Hotel Cismigiu. Inca o mica pata, care ne arata cat de constienti suntem uneori de derapajele care se intampla in societate si cum sunt oamenii aici de fapt. Fie ca sunt in curtea muzeului sau pe strada. Asa a aparut si termenul MTR-osexual, auzit la Florin Dumitrescu, textierul sarmalelor reci.

Intr-adevar, in scandalul cu pricina, mai era putin si se lucra manual, vorba sloganului, cu mana direct pe bata. Ca la tara. Fara muzeu.