Fotbal prin 4G, in pasaj la Universitate

Weekendul trecut am observat in pasajul de la Piata Universitatii un proiect cu totul deosebit, marca Orange. Initial n-am stiut despre ce e vorba, vazand ca intr-un cadru special amenajat se suteaza la o poarta de fotbal, chiar in mijlocul pasajului. M-am apropiat cu mare curiozitate si-am cules cateva informatii.

Am aflat ca de fapt era vorba de un turneu. Mai exact ca prin acest turneu – 4G Discovery Tour – Orange promoveaza, proband, viteza conexiunii 4G la Internet. In cadrul acestui proiect practic se joaca fotbal dintr-un oras in altul.

3

In mare setup-ul era compus dintr-o poarta de fotbal, un perete interactiv si un tun cu mingi, care suteaza catre poarta. „Noi sutam de-aici catre Mamaia, folosind tehnologia Kinect. Suntem scanati pe teren, sutam cu o minge virtuala iar la Mamaia, prin intermediul tunului, mingea este aruncata in directia corespunzatoare sutului, la fel cum a plecat din piciorul fotbalistului „de ocazie”. Apoi rolurile se inverseaza de la o ora la alta si asa mai departe.” – mi-a spus cineva de la organizare.

4

Stiam oricum ca viteza internetului este foarte buna, ca este cea mai mare din tot ce se gaseste  acum pe piata, la capitolul conexiuni mobile. Am inteles ca asta ar fi explicatia ca legatura dintre cele doua sisteme este realizata prin acest 4G de la Orange. „Asa comunicam dintr-un oras in altul, despre asta este vorba. Acelasi proiect va fi si la Summer Well, saptamana viitoare la Buftea. Noi vom fi tot aici dar cei care sunt in momentul asta la Mamaia, vor fi de data asta la Summer Well. Vrem sa facem cunoscute si publicului de la festival, avantajele acestei conexiuni de viteza foarte ridicata.” – a mai spus unul dintre organizatori.

Oricum, am putut sa vad si eu ca genul acesta de abordare targeteaza un public destul de tanar, avand in vedere oamenii care intrau pe terenul din Pasajul Universitatii. E clar ca Orange vrea sa se adreseze in primul rand unui public utilizator de smartphone. Pentru oamenii acestia conteaza in primul rand aceste avantaje: viteza mare, acoperire larga, la nivel national.

2

Am incercat sa aflu ce zic oamenii si totodata sa ma prind cati vin pe zi pe teren. Mi s-a spus ca sunt foarte multi, atat la Mamaia cat si aici, in Bucuresti. Mai ales aici! Cu toate astea lucrurile nu se pot intampla decat in paralel. Cand vine un om pe terenul din Pasaj, trebuie neaparat sa fie si-un altul pe terenul de pe Plaja H2O din Mamaia, cu care sa comunice, cu care sa joace fotbal practic. La plecare am aflat ca aceasta este cea de-a treia activare  iar ce se va-ntampla la Summer Well, va fi a patra.

Iesind din Pasaj, ma gandeam sugubat, ce-ar fi daca intamplator s-ar trezi cu Adi Mutu sau chiar cu Hagi, pe unul dintre terenuri. Oricum am uitat sa-ntreb cat de tare se poate suta cu o minge virtuala…

1