Eminescu scrie, mai nou, copy-uri pentru BMW

Intotdeauna am crezut ca intre advertising si poezie exista o legatura mai stransa decat ne lasa accountii sa vedem. Pana la urma, si poetul si publicitarul ar trebui sa stie cu vorbele si cuvintele ceva mai mult decat oamenii din alte domenii. Ca sa vezi pe strada mai putine cifre si mai multa joaca, mai multa imaginatie si mai putin spamming.

E pentru a doua oara cand amintim Iasi-ul luna asta, dar se pare ca e unul din orasele in care se intampla lucuri frumoase “pe ramura”. Dupa statia transformata in Jukebox, despre care am scris aici, am fost acolo sa fotografiem un outdoor contextual care ne-a atras atentia.

IMG_20150413_125136

IMG_20150413_125037

Situat pe Bulevardul Independentei si ocupand 2 fatade mari de cladire, double mesh-ul pentru BMW il aduce in publicitate pe Eminescu, de data asta in versuri: “Pe langa plopii fara sot / Adesea am trecut / Conducand cu placere”. Va las pe voi sa descoperiti din ce poezie e adaptat copy-ul si sa vi-l imaginati pe Eminescu la volanul unui BMW, mergand la o bere cu Creanga.

In caz ca nu stiati, plopii fara sot sunt localizati chiar pe o strada din orasul Iasi, nu mai stiu daca mai ies la numar, dar povestea se leaga. Poate ar fi mers si o pereche la rima din headline sau poate, cine stie, urmeaza si partea a doua a outdoor-ului.