Dacă tot pierdem, măcar să scriem frumos

articol Marian Costache

Că tot e un mare scandal în perioada asta legat de jocurile de noroc și păcănele, dacă ar trebui sau nu să fie interzise din punct de vedere publicitar pe TV… am zis că e de bun augur să punem paie pe foc. Cum altfel, decât cu o campanie de zile mari și norocoase. Mai exact, avem de-a face cu un slogan, care în ciuda scandalului și a tuturor celor implicați în campanie, recte, domnu Serghei Mizil, e de toată frumusețea. Dacă tot pierdem, măcar să câștigăm, zice sloganul în cauză de pe panou, și nici măcar nu le spune rău este? Voi ați auzit ceva mai bun din punct de vedere paradoxalo-publicitar? Ceva mai curat și sincer spus?

Chiar așa se și întâmplă la jocurile astea, când pierde echipa ta, te trezești că ai jucat și tu la surprize și ai prins cotele alea mari. Departe de noi de a face reclamă la jocuri de noroc sau de a intra în lupta moralistă despre ce e bine și ce nu e bine de făcut în viața asta, mai degrabă ne focusăm pe limbaj și mesaj. Care de data asta, a făcut să fie mult peste branduri consacrate sau nu, cu pretenții și copăcei plantați la fiecare nouă campanie.

Continuarea acestei serii era și ea demnă de luat în seamă, cu un headline de genul, Îți place să joci la fructe? Pare că pe funcția de copywriter și strateg a fost angajat direct Serghei, iar echipa de creație a fost trimisă să joace la păcănele. Până la urmă, nu e pierderea nimănui, ci mai degrabă un mare câștig, pentru cei ce reușesc să distingă umorul printre litere. Noroc să aveți!