Marul AR vrea!

(Apple wants augmented reality)

Intr-un interviu acordat de Tim Cook publicatiei BuzzFeed in Japonia este mentionat cu subiect si predicat interesul Apple pentru Augmented Reality (AR), pentru simplul motiv ca prin aceasta metoda poate fi crescut nivelul de interactiune interumana. Frumos.

Asteptati-va deci candva, nu foarte departe in timp, la socializari OffLine in care veti putea implica si-o componenta OnLine, atunci, acolo cu voi. Daca va sperie treaba asta sa nu fugiti inca pentru ca dl. Cook considera ca nu exista vreun substitut pentru contactul cu alti oameni. Ma rog, cel putin nu deocamdata. Oricum vrea sa duca asta in nivelul urmator, citind cumva printre randurile viitorului ca oamenii s-au instrainat mult in ultimul deceniu.

ar

Tim Cook crede despre AR ca va fi “huge” si foloseste drept argument in favoarea acestei convingeri explozia jocului Pokemon Go, aparut pur si simplu de nicaieri. Asa cum se spune si-n articolul de pe BuzzFeed, Cook aduce in discutie Augmented Reality in situatia in care Apple trage deja de cativa ani niste sfori serioase. In 2013 a fost cumparata compania PrimeSense, responsabila de constructia senzorilor de miscare utilizati de Microsoft Kinect. In Mai 2015 a fost achizitionata Metaio, firma germana specializata in AR iar cateva luni mai tarziu Faceshift si investitiile continua.

ar2

In iesirile publice Tim Cook incearca sa sugereze ca Apple vede drept mult mai promitatoare livrarea de realitate augmentata adaugata peste experientele reale decat crearea unei lumi fantastice prin Virtual Reality, un domeniu in care Facebook si Google sunt mai avansati. Dl. Cook crede de altfel ca tehnologia ar trebui sa amplifice experienta socializarii si nu sa fie o piedica.

Tineti-va deci bine, c-o sa urmeze misto! Cum ar fi de exemplu ca eu sa vin la tine in vizita cu copilul meu virtual, ca sa se joace cu copilul tau virtual iar noi doi sa ne uitam la ei cum se tavalesc fericiti?! Vad brandurile sarind curajos in trenul asta. Sa speram ca nu ne va duce totul intr-un loc unde vom avea cu totii buba la cap.