Experiente in portocaliu

articol de Marian Costache

1 Februarie, Bucurestiul a vazut cel mai mare protest spontan de la Revolutia din Decembrie incoace. Si pentru ca vanitatea unora dintre cei care conduc in acest moment Romania e foarte mare, probabil ca demonstratiile de strada vor continua inca multe zile de-acum incolo.

Asta e istoria zilelor noastre, fierbinte pentru moment, dar avand in vedere sentimentul minunat pe care l-am avut plecand aseara din Piata Victoriei sunt convins ca Romania a-nceput cu-adevarat sa functioneze ca un stat cu-adevarat democratic. Guvernantii nu mai pot produce abuzuri fara sa existe consecinte. S-a ridicat bine o generatie care foieste mult si munceste pe bani buni iar in epoca Facebook si a smartphone-urilor e greu sa mai prostesti boboru’ cu televizoru’.

imag2870

Revenind la strada, Facebook-ul, smartphone-urile cu aplicatiile lor de stiri sau live sa recunoastem cu totii ca nu fac doi bani gauriti daca n-ai semnal. Nu mai spun ca atunci cand adrenalina te cuprinde si vrei fie sa te vezi cu alti prieteni din marea de oameni de la demonstratie sau sa share-uiesti kestii cu cei care n-au putut ajunge, e complicat daca nu merge reteaua.

Orange insa a decis aseara sa nu-si lase abonatii la greu asa ca undeva pana in ora 19:00, erau prezenti in Piata Victoriei cu un camion ce purta pe el o antena suplimentara, cu alimentare independenta si tot ce trebuie. Multi oameni prezenti la demonstratie le-au salutat prezenta multumindu-le si asta fac si eu acum.

imag2869

Amintirile, ca sa nu repet cuvantul experiente ca parca-i mult prea lustruit de altii, se scriu cu emotie sau mai exact in situatii generatoare de emotii. Aseara in piata emotie era din plin. Fiecare se gandea la ce poate urma pentru el, pentru noi toti, condusi de un guvern fara scrupule. Cum ar fi fost sa nu-ti mearga deloc telefonul?! Ghinion! Ca sa citez din clasicii in viata…

Deci nu stiu cum o fi fost prin alte retele dar la Orange a mers semnalu’. Din cand in cand cu cate un guguloi dar in general am putut comunica. Hai sa vedem in seara asta cum o fi si sa nu cumva s-o vireze in cacaniu experientele portocalii, doar asa ca sa nu nu mai ajunga SMS-urile de la un serviciu operativ la altul.