Surfing pe valuri de gunoi

articol de Dr. Like

Poluarea din oceane? Hmm…oare nu s-a gandit nimeni ca tot gunoiul din oceane ar putea fi depozitat lejer in Groapa Marianelor? Ce tot atata campanii si interdictii si abstinenta de la plastic? Sa faca cineva un culoar din plastic, ca o autostrada pentru deseuri, prin care tot ce aruncam sa fie dus cu ajutorul curentilor marini fix in Groapa de mai sus. Dar uite ca unii tot incearca alte metode.

Corona_After

Berea Corona, de exemplu, au pus-o de o campanie de awareness in Australia, tara valurilor rasare. Cica 8 milioane de tone sunt aruncate in ocean, bla, bla, iar fix in momentul asta un cocalar isi arunca pachetul de tigari in mare probabil. Paradoxal, atunci cand vrei sa salvezi o situatie prin awareness, risti ca lumea sa nu inteleaga mesajul, ci dimpotriva, aia sa duca si mai mult la dezastru. Nu stiu daca Corona baga plastic in ambalaje, dar e clar ca sticlele de bere polueaza si ele, ca na…merg usor azvarlite dupa ce o duci la gura.

Pe langa valul impresionant de deseuri din executiile outdoor, Corona si-a refacut si tagline-ul campaniei, care a devenit din THIS IS LIVING > THIS IS LIVING? Asta merge la pachet si cu un tricou cu design special pe baza de deseuri…si uite asa Corona isi propune sa salveze 100 de insule pana in 2020. Problema cu campaniile astea sociale e ca nu stii niciodata cand e prea mult branding si prea putina actiune, iar la adapostul marketingului de tip “sa inspiram si pe altii prin awareness-ul propriu” se pot ascunde multe nebunii. Dar asta doar in principiu, faptele pana la urma se vor consemna pe hartie. Sau, ca sa nu mai taiem copaci, direct pe net.