BNP Paribas, banca ce-ti curata plamanii inainte sa-ti curate buzunarele,

articol de Marian Costache

Cam asa se pare ca si-au dorit sa fie perceputi cei de la BNP Paribas, cel putin in UK.

In parteneriat cu JC Decaux, Chilternrailways  si Airlabs au decis sa lanseze un proiect de mare impact, daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce declara oficialii implicati in proiect. Lucrurile sunt foarte frumos ambalate, cu declaratii si testimoniale convingatoare. Din punctul meu de vedere, insa, treaba nu sta 100% in picioare decat daca si energia folosita ca sa recicleze aerul provine din surse “curate”, adica este din categoria regenerabila. Altfel, energia consumata pentru a curata aerul din gara e produsa murdarind alt aer, pe undeva.

Stau si ma gandesc cum ar da un astfel de proiect in Bucurestiul nostru iubit, care chiar este unul dintre cele mai poluate orase din Europa. In Gara de Nord, spre exemplu, totul e vraiste si indiferent unde ti-ai baga nasul mirosul e cam acelasi, si intr-un cuvant “dubios”. Cu alte cuvine, la Bucuresti daca vrei sa respiri ceva mai curat probabil ca singura varianta ar fi sa porti masca de gaze. Din pacate, in asa o situatie nicio banca nu s-ar grabi sa brandeze o colectie de masti de gaze, desi poate ca ar face treaba…

Cum v-ar suna asta? “Va pute Bucurestiul?! Cu noi puteti trece senini prin orice kkt!” Ca, apropo, oricum nu stim ce va veni peste noi “pe partea economica”, dupa ultima trasnaie de OUG. Respiratie placuta!