Canadienii si-au dat si ei mana cu mana, pe muzica

articol de Dr. Like

Inainte sa te apuci de citit, ti-as recomanda sa deschizi repede un tab de youtube, scrie Boards of Canada, da play si lasa-l sa cante vreo asa 3,4 minute cat scrollezi tu pe aici. Nu am inteles foarte bine din descrierea acestei campanii made in Canada care a fost scopul precis al ei, dar ideea e undeva in jurul aducerii impreuna a canadienilor, pentru a-si exprima a lor “pride, culture and identity”.

canada sound 2

Beleaua se numeste CanadaSound si e o platforma digitala prin care boboru’ canadian a inspirat mai multe trupe sa creeze muzica originala plecand de la sunetele specifice arealului canadian. Practic, cineva s-a gandit ca din toate lucrurile care i-ar uni cel mai bine pe canadieni ar fi, nu banii, nu mainile, nu sportul, ci sunetul. Nu stim inca daca e o idee a lui Trudeau, dar pare genul.

Si unde altundeva daca nu in Canada ai putea sa dai peste haulitul unui lup din nord care sa dea nastere unei reinterpretari a unui vechi cantec maritim, Farewell to Nova Scotia sau unde un sunet de ploaie a facut un artist R& B sa compuna o piesa numita 2000 miles away. S-au inscris in total 81 de artisti si uite asa a iesit si albumul digital, pe care apar nume castigatoare ale Juno Awards.

Si uite asa, cu inspiratie de la mic la mare s-au creat multe piese ce ajuta la alinarea urechii, in timp ce banii sunt donati unei organizatii de charity ce invata copiii sa cante. Daca doriti sa-i contactati pe fauritorii de campanie, ei se numesc Cleansheet si lucreaza curat, frumos, elegant. Se vede, nu?