Oresa a anunțat achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în Via Trend

comunicat

Oresa a finalizat achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în Via Trend, unul dintre principalii jucători pe piața de ready meals din România.

“Prin această investiție Oresa continuă tradiția de parteneriat cu antreprenori români, alături de Alin Ciobanu, unul dintre fondatorii Via Trend.Suntem încrezători în oportunitățile excelente de creștere ale companiei și îl vom sprijini în aceste sens pe Alin alături de echipa lui, inclusiv prin achiziția unor businessuri complementare”, spune Vlad Tabacu, Partner Oresa.

“Această tranzacție marchează un moment important în dezvoltarea Via Trend. Am ales Oresa ca partener, printre altele datorită faptului că au o experiență dovedită în construirea unor businessuri de succes alături de antreprenori români. Ambiția noastră comună este de a consolida poziția Via Trend, planurile de viitor incluzând diversificarea portofoliului de produse precum și extinderea capacităților de producție”, spune Alin Ciobanu, acționar și Director General Via Trend.

Valoarea tranzacției este confidențială, fiind parțial finanțată prin împrumut bancar.

“Mă bucur că am putut dezvolta parteneriatul dintre Raiffeisen Bank și Oresa prin finanțarea parțială a achiziției companiei Via Trend, o nouă tranzacție de referință în piața de fuziuni și achiziții.

Creditul acordat de Raiffeisen Bank dovedește capacitatea echipei de a structura finanțări complexe”, a declarat Silviu Toma, Director Executiv – Direcția Finanțări de Proiecte și Tranzacții Structurate, Raiffeisen Bank.

Oresa a fost asistată în tranzacție de către PwC și casa de avocatură Filip and Company, în timp ce casa de avocatură Dentons a asistat Raiffeisen Bank.

Vânzătorii au fost asistați de casa de avocatură Popovici Nițu Stoica, respectiv consultantul de M&A Blueberry Muffin.

Despre Via Trend

Compania a fost fondată în 2005 de către 4 antreprenori români, în prezent fiind consacrată ca unul dintre liderii pieței de ready meals din România.

Via Trend operează două facilitați de producție și are aproximativ 200 angajați, cu vânzări depășind 10 mil. euro în 2020 și având prezență în majoritatea rețelelor de retail modern din România.

Despre Oresa

Oresa este o companie de investiții cu capital suedez, cu o abordare activă si antreprenorială.

Strategia de investiții Oresa este de a dezvolta, alături de antreprenori și echipe de management puternice, companii lideri de piață în sectoare precum servicii business-to-business (inclusiv servicii IT), servicii financiare, bunuri de consum, materiale de construcții sau retail specializat.