cu Miruna Cojocariu, TheAlternativeSchool, castigatoarea competitiei pentru Roger Hatchuel Academy
Activa la Cannes, in timpul festivalului Leilor, Roger Hatchuel Academy este o prestigioasa platforma de studiu si networking dedicata tinerilor creativi de pana in 23 de ani. Cei mai inzestrati generatori de continut care si-au spus convingator povestea intr-un video de 2 minute participa la pregatirea si preselectia locala, urmata de una internationala. In Romania, The Alternative School semneaza pregatirea celor mai talentate voci locale, de 17 ani, iar in 2022 castigatoarea competitiei locale este Miruna Cojocariu. Aplicatia ei – un video animat, despre cat e de sinuos si de complex gasitul drumului cand vine vorba despre industria creativa – a convins juriul.
un interviu de Marian Costache, din seria #forward
Care-au fost beneficiile expunerii la experienta TheAlternativeSchool?
Personal cel mai mare beneficiu a fost faptul că mi-a împins limitele fiind prima competiție ce nu avea legătură cu facultatea. Experiența de la TheAlternativeSchool te pune puțin cu picioarele pe pământ mai ales din postura de om nou în industrie. Vezi cine îți e concurența, că nu e chiar un bau-bau medaliat zilnic cu aur la Cannes, iar asta te face să te uiți mai mult la propria dezvoltare în loc să te compari mereu cu niște nume mari.
Creația cu finalitate in marketing si comunicare se apropie mai mult de „Arta” sau de „Industrie”?
Depinde cât de tare te îndrăgostești de propria creație, atunci cam orice intră în categoria de artă. Deseori nu e artă pentru că arată bine, ci pentru că 3, 5 sau 100 de oameni s-au oprit să vadă ce e de fapt acolo. Arta de a-i pune măcar o secundă pe gânduri.



Competitiile internationale sunt mai mult despre Networking sau despre Studiu ? Cum se vad lucrurile prin lentila voastra?
Studiul iese din networking, colaborări și lucrul în echipe. Din perspectiva asta competițiile internaționale nu diferă cu mult față de undele locale cu 4 echipe, deosebirea fiind cantitatea de oameni și informații. Networkingul doar facilitează studiul, dar dacă faci un pas în spate, te oprești din a încerca să alegi între ele și iei relaxat situația atunci competițiile internaționale s-ar putea sa pară doar un loc de joacă pentru adulți cu prea multe idei.
Daca ati avea acum pe mana lansarea unui brand, pentru ce categorie ati reusi sa ganditi o campanie care sa genereze imediat vanzari?
Produse de decor interior. Doi ani de pandemie în care încercam să-mi justific fiecare lampă nouă cumpărată prietenilor m-au învățat ceva. Comunicare video e în perioada de adolescență în care nu știe încă la ce facultate să dea, iar designul are o criză de vârstă mijlocie încercând să se plieze pe video. Da, spre surprinderea nimănui, video funcționează, dar orice mediu care e mai mult despre persoană și mesaj și mai puțin despre aspect ar funcționa la fel. Momentan comunicarea video doar face asta foarte bine.



Cum arata ideea de colaborare, de echipa, de lucru cu celalalt, intr-o industrie atit de competitiva, ca cea a comunicarii?
Ține-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape? Mereu am fost de părere că lucrul în echipă nu are nici o legătură cu brandurile pe care lucrezi sau agenția care îți plătește ratele. Competitivitatea rămâne gândul orfan care te face uneori să crezi că ți-a furat cineva ideea pe care o iubeai, dar care apoi te face să realizezi că de fapt și tu ai „împrumutat” ideea aia de la alții. E ciclul ideii în natură, colaborăm ca să nu rămânem cu aceleași trei insighturi până la final de carieră.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.