Amplifame este o aplicatie dezvoltata de Flaminjoy pentru creatorii de continut, pentru a-i ajuta sa colaboreze mai rapid si mai eficient cu brandurile. Aici este locul in care cei peste 6000 de influenceri inscrisi pot vedea campaniile listate, pot urmari brieful, progresul si pot primi invitatii la campaniile private.
Astfel, creatorii de continut care isi creeaza cont in Amplifame sunt cu un pas mai aproape sa colaboreze cu branduri de top, direct din aplicatie. Exista doua posibilitati prin care ei pot participa la diferite campanii: fie aplicând la campaniile setate publice de catre un brand – iar brandul ii accepta sau ii refuza, fie sa fie invitati direct de catre brand la o campanie privata. Am aflat mai multe informatii de la Yana Cerednicenko, Influencer Marketing Manager Flaminjoy.
un interviu de Romanita Oprea, din seria #reinventyourself #reinventyourbusiness
Cum v-a venit ideea acestei aplicatii?
Aplicatia a venit ca o dezvoltare naturala a platformei Flaminjoy, in dorinta de a automatiza intregul proces de alegere, briefing si analiza perfomantei a influencerilor dintr-o campanie de influencer marketing. Amplifame ofera posibilitatea influencerilor de a aplica sau de a fi invitati in campaniile realizate de catre branduri in platforma Flaminjoy.
Ce v-ati propus initial?
In primul rand, sa devenim lideri pe piata din Romania, iar apoi pe zona de CEE, oferind brandurilor acces la o multitudine de creatori de continut potriviti lor si posibilitatea de a reutiliza continutul acestora in diferite digital touchpoints. In al doilea rand, sa ajutam influencerii sa se conecteze mai repede si mai usor cu brandurile preferate. In acelasi timp, sa aiba un mediu organizat in care isi pot vedea brieful, statusul pe proiect si progresul in campanii.
Cum interactioneaza brandurile cu platforma?
Echipele de marketing care doresc sa puna in valoare continutul generat de useri folosesc Flaminjoy. Acest tool destinat brandurilor le este de ajutor pornind de la realizarea campaniilor pâna la distribuirea continutului in diferite digital touchpoints – punctele de contact ale consumatorilor cu brandul respectiv.
Mai exact, conturarea campaniei si brieful se face prin Flaminjoy, apoi acesta este afisat in Amplifame, unde influencerii pot aplica, accepta sau refuza campanii. In Flaminjoy sunt afisati toti influencerii din Amplifame cu informatii despre audienta si performanta paginilor lor, astfel incât brandurile sa poata lua o decizie obiectiva de colaborare.
Brandurile pot astfel sa realizeze campanii folosind Flaminjoy si sa invite colaboratorii care sunt cei mai potriviti produsului/serviciului pe care il reprezinta. Folosind aceasta platforma, un brand poate sa realizeze o campanie de influenceri de 15 ori mai rapid comparativ cu metoda de abordare personala.
Cum ati vrea sa evolueze aplicatia pe viitor? Ce noutati / update-uri ii veti aduce?
Pe langa accesul la campanii, ne dorim sa oferim influencerilor un mediu in care ei pot afla insights despre cum pot creste pe social media, ce trebuie sa faca sa aiba o rata de engagement mare, sa tina pasul cu noile trenduri din aceasta industrie.
Totodata, sa le oferim sugestii personalizate in functie de cele mai performante postari pe care le-au realizat.,In final, toate aceste lucruri sa ii faca sa fie mai vizibili pe social media, deci sa castige mai mult.
Cat de dificil si scump este sa realizezi o astfel de aplicatie acum?
Dezvoltarea tehnica a aplicatiei nu a reprezentat un aspect atat de dificil acum. Exista insa doua provocari importante:
1. Utilizarea API-urilor oficiale Meta/Facebook
2. Crearea unei comunitati solide de influenceri.
Flaminjoy este Meta Business Partner pe zona de Creative, ceea ce inseamna o securitate foarte mare, audit-uri constante si un focus pe siguranta datelor influencerilor si a brand-urilor. Acest lucru ne ofera si acces la o serie de functionalitati pe care cei care nu sunt parteneri nu le au.
Toti influencerii din Amplifame sunt conectati direct in aplicatie folosind conturile de Facebook si Instagram, astfel incat datele legate de continutul creat in campanii sunt trimise direct, nu pot fi modificate in vreun fel.
Aceste avantaje majore au dus la dezvoltarea unei comunitati de influenceri care intelege standardizarea unei campanii, respecta termenele de livrare si genereaza continut de tip UGC. Acesta depaseste, de multe ori, performanta continutului creat direct de brand.
Cum ati caracteriza piata de influencer marketing in Romania in acest moment?
Din ce in ce mai multe branduri pun accent pe colaborarile cu creatorii de continut care au comunitati mai mici, dar mult mai inchegate, urmand trendul de la nivel international.
Pe langa partea de colaborare, companiile isi doresc sa poata urmari rezultatele in realtime, din punct de vedere engagement, likes, comments, reach – lucru ce se poate realiza doar prin intermediul unei platforme. Deci tendinta este de a automatiza intreg procesul si de a-l avea mult mai organizat.
Influencerii care incep acum activitatea de creator de continut au parte de provocari mai mari din cauza concurentei si de aceea trebuie sa gaseasca un subiect, o nisa care sa fie usor de evidentiat in multime.
Avantajul platformei este dat si de standardizarea modului de lucru, care vine sa usureze si sa accelereze toate procesele. Asta inseamna beneficii de ambele parti (si brand-uri si influenceri).





Exemplu: Sabon
Provocarea: crestere brand awareness si vânzari, online si offline.
Solutia Amplifier: Pentru a raspunde briefului, am creat o serie de campanii cu micro influenceri in jurul lansarilor de produse SABON. Având in vedere cerintele specifice ale brandului cu privire la promovarea produselor sale, am analizat fiecare creator de continut cu ajutorul functiei Creator Campaigns.
Rezultatele:
- cresterea cu 2.000% a interactiunilor cu pagina de Instagram
- 3,5 milioane impresii generate timp de 1 an
- peste 700 de stories generate
- peste 350 de creatori de continut implicati in proiect pe durata unui an.
Categorii:#reinventyourself #reinventyourbusiness, Agentii, Campanii, Freelanceri, Interviu, News
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.