Skinput transforma corpul uman in ecran interactiv

V-ati pus vreodata problema ca propriul trup ar putea functiona, in viitorul apropiat, pe post de ecran interactiv? Ca vi s-ar putea proiecta in frunte, pe palma sau pe antebrat diferite secvente, inclusiv clipuri publicitare? V-ati pus problema cum ati arata purtand o masca dinamica conectata la Internet?

Daca voi nu v-ati pus toate aceste probleme, ei bine, Chris Harrison, un cercetator de la Universitatea Carnegie Mellon si le-a pus.

Harrison este autorul unui sistem-prototip numit Skinput, care ar putea inlocui dispozitivele digitale, informează BBC News. In plus, acesta ar putea permite ca epiderma umana sa devina, in curand, interfata de interactiune cu gadgeturile.

Sistemul permite controlarea telefoanelor sau a dispozitivelor audio prin folosirea epidermei ca un meniu display. Solutia ar putea uniformiza modul de interactiune cu gadgeturile, indiferent de diversitate.

Prin proiectia unor senzori prin acest sistem, corpul uman poate ajunge usor să functioneze ca un telefon mobil, Skinput permitand afisarea cifrelor direct pe epiderma.

Stau si ma-ntreb ce efect ar putea avea o trupa de promoteri, actionand intr-o galerie comerciala, care ar fi echipati cu Skinput, in asa fel incat sa ruleze pe portiuni ale corpurilor lor – brate, palme, fete – materiale publicitare video. Toate acestea via Internet, de pe un site care permite streaming.