MVcom-SCENT upgrade pentru AXE Excite!

articol de Marian Costache

Am avut deosebita placere ca in a doua jumatate a lunii August 2011, sa fiu personal implicat in proiectul MVcom desfasurat la ADfel, Festivalul de Publicitate Neconventionala.

Tema care mi-a suscitat in cea mai mare masura interesul din punct de vedere tehnic, a fost personalizarea olfactiva a unei zone predefinite situata outdoor, in spatiu deschis.

Aparent imposibil!

Aceia dintre voi pasionati pe vremea scolii, de fizica sau chimie, stiu inca foarte bine cat de usor volatile sunt substantele componente ale retetei unui parfum. Parfumul de AXE Excite, ca despre el este vorba, nu face exceptie de la aceasta regula.

Mai clar fie spus, este greu sa tii pe loc, in camp deschis, un “nor” parfumat cu AXE!

Si totusi, pentru ca de obicei asemenea teme “imposibile” ne potenteaza, am zis ca merita incercat. La putina vreme dupa inceperea probelor ne-am dat seama ca nu se poate ca parfumul sa emane exact din locul unde este situat brandingul, mai ales ca pentru proiectul de la ADfel acesta era exact loc de trecere.

#turboscent

Prin urmare, am fost nevoiti sa folosim turbine mai puternice pe care le-am plasat lateral zonei de parfumat. Interesant a fost ca “tubul de curent”, personalizat olfactiv, a fost suficient de bogat si bine directionat, incat sa poarte parfumul de AXE Excite in zona vizata.

Proiectul a devenit astfel un succes, iar pentru Motion Vision Communication (www.mvcom.ro) a fost momentul determinant al unui upgrade al sistemelor vizual-olfactive de tip SCENT.

Prin urmare la testele desfasurate dupa ADfel, ne-am dat seama ca putem realiza sisteme MULTISENZORIALE de reclama plasand intr-un tub de curent consistent, personalizat olfactiv, piese brandate 3D sau nu, abandonand varianta turbinelor miniaturale, a caror actiune era valabila indoor sau pe arii mult mai restranse.

Personalizare olfactiva in aer liber

Ce-au adus nou ideile de-acum a rezultat exact din aceasta tema AXE, care la inceput ni se parea absolut inabordabila. Avem curaj in acest moment sa personalizam olfactiv pana si statui in parcuri, terase, expozitii sau cinematografe in aer liber!

O sa ne gandim probabil la ceva indraznet cand vor reveni la locul lor statuile de la Universitate!

Parerile de pe acest blog reprezinta viziunea companiei MVcom. Orice feedback din partea dumenavoastra este binevenit.