Smell me baby one more time!

Parafrazand o melodie a celebrei Britney Spears, se pare ca asta vom putea spune utilizand viitoarea generatie de Computere Cognitive, asa cum pretind mai multi specialisti din cadrul IBM.

cognitiveAceste computere super inteligente vor putea invata, interpretand sunete specifice si citind emotiile din “spatele” lor, vor putea analiza mirosuri, vor putea transmite la distanta atingeri prin producerea de vibratii speciale, care vor reda cu acuratete atingerea diferitelor texturi sau chiar a pielii umane.

Acu’ eu va rog sa ramaneti seriosi si sa nu va ganditi la prostii!

Asa cum pretind domnii de la IBM, in prezent computerele sunt niste masinarii care calculeaza repede si cam atat. Ceea ce avem noi ca utilizatori sunt doar niste raspunsuri relativ imperfecte. In clipa in care aceasta noua generatie ne va ajuta sa interpretam ceva mai performant informatia, facand si conexiuni senzoriale, se pare ca un salt adevarat va fi pe cale sa se produca.

Revenind la “oile noastre” stau si ma gandesc cum ar putea Advertisingul sau Comunicarea in general sa foloseasca acestei noi abilitati tehnice. Daca ma gandesc ca SmartPhone-urile nu-s altceva decat niste computere dedicate, cred ca se va putea comunica multisenzorial pentru branduri via Internet Mobil. Cum ar fi sa experimentezi atingerea catifelata a gelului de dus „X”, direct pe ecranul telefonului tau?! Cum ar fi sa-ti spuna tot telefonul ca bautura racoritoare “Y” este la temperatura optima de consum?!

Startrek?! S-ar putea chiar asta sa fie adevarul.

Prin urmare, pregatiti-va! Mirositi, atingeti, cantati, plescaiti, intr-un cuvant exersati-va toate simturile, nu care cumva sa va “faca” orice computer cognitiv de duzina…

Categorii:Neconventional, News